شرایط کارآفرینی در سوئیس
برای کارآفرینی در سوئیس به شرایط و مدارکی مانند ارائه بیزنس پلن، مشخص کردن سهامداران و مدیریت بیزنس، میزان سرمایه گذاری، میزان سابقه کار نیاز است. به علاوه برای کارآفرینی در سوئیس می توان از طریق انواع ثبت شرکت در این کشور نیز اقدام کرد. برخی از انواع شرکت های قابل ثبت در سوئیس عبارتند از:
- مالکیت انحصاری (Einzelunternehmen)؛ بدون نیاز به حداقل سرمایه
- مشارکت (Kollektivgesellschaft یا Kommanditgesellschaft)؛ بدون نیاز به حداقل سرمایه و مشارکت توسط دو یا چند شخص حقیقی یا حقوقی
- شرکت با مسئولیت محدود (Gesellschaft mit beschränkter Haftung یا GmbH)؛حداقل سرمایه مورد نیاز بر حسب کانتون متفاوت است، اما معمولاً بین 20000 فرانک تا 100000 فرانک
- سهام شرکت (Aktiengesellschaft یا AG)؛ حداقل سرمایه مورد نیاز 100000 CHF است.
- شعبه (Niederlassung)؛ سرمایه مورد نیاز برای شعبه بستگی به ساختار و وضعیت مالی شرکت مادر دارد.
در ادامه این مقاله به بررسی کامل تر انواع ثبت شرکت برای کارآفرینی در سوئیس به همراه بررسی مدارک، مراحل و هزینه های مورد نیاز می پردازیم. به علاوه موسسه ملک پور با بیش از بیست سال سابقه در امر مهاجرت و همکاری با وکلای لوکال سوئیسی می تواند شما عزیزان را در برنامه کارآفرینی سوئیس و تهیه بیزنس پلن مورد تایید دولت سوئیس یاری نماید. به علاوه مطالعه نگارش شده در این مقاله حاصل تحقیقات کارشناسان موسسه ملک پور می باشد. بنابراین پیشنهاد می کنیم جهت صحت سنجی مطالب و کسب اطلاعات بیشتر از یک وکیل لوکال و یا موسسات مهاجرتی معتبر مشاوره دریافت نمایید. در ادامه زیر عناوین زیر را با هم بررسی خواهیم کرد.
فایل ویدئویی موسسه ملک پور در مورد شرایط و مبلغ مورد نیاز برای سرمایه گذاری در کشور سوئیس
- دانلود
- 6 دقیقه
- 11 K
فایل صوتی این ویدئو
- دانلود
- 6 دقیقه
- 46 K
مدارک مورد نیاز برای کارآفرینی در سوئیس
مدارک مورد نیاز برای کارآفرینی در سوئیس عبارتند از:
- ارائه یک از طرح کسب و کار خود که شامل؛ اهداف کسب و کار، تحلیل بازار، پیش بینی های مالی و استراتژی بازاریابی شما می باشد.
- مدارک شناسایی شخصی، مانند گذرنامه یا کارت شناسایی معتبر، برای همه موسسان و شرکای دخیل در کارآفرینی.
- برای ساختارهای تجاری خاص مانند شرکت های با مسئولیت محدود (GmbH) یا شرکت های سهامی (AG)، به اسناد مربوط به ثبت نام در ثبت تجاری سوئیس نیاز دارید که می تواند شامل اساسنامه، اساسنامه شرکت و هرگونه اسناد محضری مرتبط می باشد.
- دریافت مجوزهای اقامت و کار
- ارائه مدرکی دال بر محل کسب و کار شما، که ممکن است شامل قرارداد اجاره یا اسنادی باشد که حق شما را برای استفاده از محل برای کسب و کارتان اثبات می کند.
- برای ساختارهای تجاری خاص، ممکن است نیاز به ارائه اسناد مربوط به سرمایه اولیه خود داشته باشید، مانند صورت حساب بانکی که واریز سرمایه مورد نیاز را تأیید می کند.
- اگر انتظار می رود گردش مالی سالانه شما از آستانه مالیات بر ارزش افزوده فراتر رود، باید برای مالیات بر ارزش افزوده (VAT) ثبت نام کنید و اسناد مربوطه را ارائه دهید.
- ارائه اثبات پوشش بیمه ای، مانند بیمه مسئولیت یا سایر انواع بیمه های مرتبط مورد نیاز برای کسب و کار شما.
- اگر قصد استخدام کارمندان را دارید، باید قراردادهای کاری ایجاد کنید و قوانین کار را رعایت کنید. این ممکن است شامل اسناد مربوط به حقوق و دستمزد و سهم تامین اجتماعی باشد.
انواع کارآفرینی در سوئیس
در کنار برنامه های تحصیل، کار و خود حمایتی سوئیس میتوان به عنوان یکی از برنامه های سرمایهگذاری در سوئیس به کارآفرینی در سوئیس اشاره داشت. این برنامه نیازمند ارائه یک بیزینس پلن سود ده میباشد منتها با توجه به انواع شرکت، میتوان شرایط کارآفرینی در سوئیس را به انواع مختلف تقسیم بندی نمود.
- شرکت های مسئولیت محدود: از آنجا که این شرکتها میتوانند تنها دارای یک فرد و عضو باشند به همین خاطر، علاقمندان زیادی متقاضی این نوع ثبت شرکت می باشند. نکته حائز اهمیت در این روش پرداخت مالیات بر درآمد پس از ثبت شرکت در سوئیس می باشد. در کارآفرینی سوئیس در شرکت های مسئولیت محدود می بایست در وهله اول اساسنامه ارائه شود. همچنین در نظر داشته باشید سرمایه مورد نیاز جهت تاسیس این نوع شرکت ها به مبلغ مشخص ۲۰ هزار فرانک سوئیس تعیین شده است.
- شرکت های مشارکتی: این قبیل از شرکت ها دارای فعالیت های مشابهی نظیر شرکت های با مسئولیت تضامنی در ایران میباشند. در شرکت های مشارکتی تمامی سود و زیان در میان همگی شریکان تقسیم می شود. لازم به ذکر است در این قبیل شرکت ها نیاز به سرمایه اولیه نبوده و امضای توافقنامه در میان تک تک شریکان جهت ثبت شرکت کافی میباشد.
- شرکت های سهامی: این قبیل شرکت ها چه سهامی عام و یا چه سهامی خاص؛ حداقل به دو تن از اعضای شرکت نیاز میباشد تا بدین ترتیب شرکت سهامی تاسیس گردند. در نظر داشته باشید که سرمایه اولیه مورد نیاز جهت تاسیس شرکت های سهامی حداقل به میزان ۱۰۰ هزار فرانک سوئیس میباشد. همچنین پس از تاسیس این نوع شرکت ها، در واقع یک شخصیت حقوقی به شرکت اطلاق میشود و همه فعالیتهای انجام شده به عهده شرکت میباشد. این در حالیست که ورشکستگی نیز جز این موضوع محسوب میگردد یعنی در صورت ورشکسته شدن شرکت، اعضای شرکت ورشکسته تلقی نمیشوند و تنها شرکت ورشکسته شده است.
- شرکت های دارای مالکیت انحصاری: این قبیل شرکت ها در جهت مخالف شرکت های سهامی میباشند در واقع در این نوع شرکت ها، شرکت و مالک از یکدیگر جدا نمیباشند و بررسی مالیات درآمد بر شرکت و مالک هر دو پس از جمع شدن، محاسبه میشوند. در واقع درآمد بر شرکت و درآمد بر مالک هر دو هنگام محاسبه با یکدیگر جمع میشوند و این موضوع باعث ارتقاء مالیات میشود. در این قبیل شرکت ها به هنگام راه اندازی و تاسیس در سوئیس می بایست دارای ترنور مالی (گردش مالی) به میزان ۱۰۰ هزار فرانک سوئیس باشند.
چگونگی راه اندازی کسب و کار در سوئیس
چگونگی راه اندازی کسب و کار در سوئیس و شرایط کارآفرینی در سوئیس به این شکل میباشد که در وهله اول ارائه یک بیزینس پلن و یا همان طرح تجاری که بتواند این کشور را متقاعد نماید، بسیار حائز اهمیت میباشد. در واقع این بیزینس پلن میبایست هدف از سرمایهگذاری و ثبت شرکت را در سوئیس به صورت واضح و مشخص بیان نماید. لازم به ذکر است در صورتی این طرح مورد قبول دولت سوئیس واقع میگردد که توجیه اقتصادی و اثرگذاری مثبت طرح تجاری برای این کشور مشخص گردد. بدین پس از تایید شدن بیزینس پلن، کارآفرین قادر خواهد بود در وهله بعد شرکت خویش را در سوئیس به ثبت رساند. در این راستا میبایست نام شرکت و مکانی جهت آفیس در نظر داشته باشد. پس از ثبت علامت تجاری و ارائه مکان تجاری بایستی هزینه ها و مبالغ سرمایهگذاری در شرکت همچنین به انضمام فعالیت های شرکت برای دولت سوئیس عیان گردد. در این راستا عضو های هیئت مدیره نیز بایستی معرفی شوند. لازم به ذکر است همه موارد مذکور می بایست در اساسنامه شرکت عنوان گردد و در نهایت شرکت در اداره ثبت سوئیس به ثبت رسد و آگهی تاسیس آن در روزنامه های رسمی به چاپ رسد. موضوع حائز اهمیت این است که میزان سرمایهگذاری مشخص شده در طول این فرایند در حساب تعیین شده از سوی کشور سوئیس نگهداری میشود که بعد از ثبت نهایی شرکت به حساب شرکت برگردانده میشود.
مراحل ثبت شرکت در سوئیس
همانطور که پیشتر توضیح داده شد از مراحل ثبت شرکت در کشور سوئیس میتوان در وهله اول به صورت لیست وار به شرایط زیر اشاره داشت:
- ثبت نام تجاری
- ارائه مکانی تجاری از حیث حقوقی و قانونی
- میزان سرمایه اولیه شرکت
- مشخص نمودن نوع فعالیت های شرکت
- ارائه سهام مرتبط با کسب و کار
- ارائه نمودن اسامی اعضای هیئت مدیره
- مشخص نمودن رتبه هر یک از اعضای بخشهای گوناگون شرکت
- مشخص نمودن رای و نظارت هر یک از اعضا و سهامداران
بدین ترتیب پس از مراحل فوق کارآفرین قادر خواهد بود پس از ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها، جهت آگهی روزنامه به صورت رسمی اقدام نماید.
مزایای سرمایه گذاری در سوئیس
از مزایای شرایط کارآفرینی در سوئیس میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- ثبات اقتصادی و سیاسی این کشور
- نرخ بیکاری کم
- وجود افراد متخصص و زبده جهت به کارگیری در شرکت
- با اقامت در سوئیس، فرزندان شما قادر خواهند بود از تحصیلات رایگان در این کشور بهره مند گردند.
- شرایط برخورداری از بیمه خدمات درمانی اروپا را خواهید داشت.
- تردد در حوزه شینگن و اروپا می تواند بلامانع باشد
- با گذشت مشخص ۱۰ سال شهروندی این کشور را دریافت نمود.
استاندارد های موثر کارآفرینی در سوئیس
همواره جهت بررسی استاندارد های موثر کارآفرینی در سوئیس می بایست مواردی نظیر؛ نرخ مصادره اموال و نرخ کنترل فساد در سوییس مورد بررسی واقع گردند که در نمودارهای زیر به صورت مجزا به بررسی هر یک از این موارد می پردازیم:
نرخ مصادره اموال (Expropriation Rate)
جهت بررسی استاندارد های موثر کارآفرینی در سوئیس میتوان شرایط نرخ مصادره اموال یا در واقع سلب مالکیت اموال افراد خارجی در این کشور را مورد بررسی قرار داد. به عبارتی نرخ مصادره در کشور سوئیس و یا هر کشور دیگر نشان از برخورد دولت آن کشور با افراد مقیم خارجی در هنگام پیشامد ها میباشد. محدوده نرخ مصادره اموال در بازه ۱ الی ۷ متغیر است و عدد ۱ به معنای ریسک سرمایهگذاری کمتر و امنیت بیشتر برای سرمایهگذاری و کارآفرینی میباشد. نمودار نرخ مصادره اموال در سوئیس را به صورت ذیل مشاهده مینمایید:
نرخ کنترل فساد (Control of Corruption)
از جمله استاندارد های سرمایهگذاری همانطور که پیشتر نیز اعلام شد بررسی کنترل فساد در آن کشور میباشد. در واقع سیستم حقوقی و قضایی هر کشور در مواجه با فساد های اداری میتواند تعیین کننده استاندارد سرمایهگذاری در آن کشور محسوب گردد که در واقع بازه این نمودار هرچه به سمت اعداد مثبت پیش رود نشان از شرایط مناسب سرمایهگذاری و کنترل فساد در آن کشور میباشد. در نمودار زیر نرخ کنترل فساد در سوئیس را مشاهده مینمایید:
اخذ اقامت سوئیس از طریق کارآفرینی و ثبت شرکت
همانطور که پیشتر نیز توضیح داده شد کارآفرینی در سوئیس و شرایط کارآفرینی در سوئیس موقعیتی را به وجود خواهد آورد که افراد متقاضی در این روش قادر به اخذ اقامت دائم و در نهایت دریافت شهروندی سوئیس شوند. در نظر داشته باشید که افراد کارآفرین صرفا در صورت راه اندازی شرکت به اقامت دائم دست پیدا نخواهند نمود. در واقع افراد متقاضی شرایط کارآفرینی در سوئیس در صورتی که از این طریق فعالیتهایی را داشته باشند، قادر خواهند بود به واسطه کسب و کار در سوئیس اقامت دائم و شهروندی این کشور را به دست آورند. بدین ترتیب کارآفرینان از هنگام تاسیس شرکت و با هدف کارآفرینی در سوئیس قادر خواهند بود پس از ۵ سال اقامت دائم این کشور را دریافت نمایند و پس از گذشت ۱۰ سال شهروندی سوئیس را اخذ نمایند.
پاسخ به سوالات متداول در خصوص کارآفرینی در سوئیس
انواع ثبت شرکت و کارآفرینی در سوئیس به چه صورت میباشد؟
شرکت سهامی، شرکت های دارای مالکیت انحصاری، شرکتهای مشارکتی و شرکتهای مسئولیت محدود
در کدام یک از انواع شرکت ها در سوئیس نیازی به ارائه سرمایه اولیه نمی باشد؟
راهاندازی شرکت های مشارکتی با توجه به قوانین نیازی به ارائه سرمایه نمی باشد و در واقع امضای توافقنامه در میان سهامداران کفایت میکند.
تعداد افرادی که جهت کارآفرینی در سوئیس می بایست استخدام نمود چند نفر میباشد؟
جهت بررسی شرایط کارآفرینی در سوئیس بایستی حداقل ۱۰ نفر سوئیسی استخدام گردند.
اقامت دائم و شهروندی در سوئیس پس از چند سال از طریق کارآفرینی قابل اخذ میباشد؟
با کارآفرینی در سوئیس پس از ۵ سال اقامت دائم و پس از ۱۰ سال شهروندی سوئیس را میتوان دریافت نمود.