پاسپورت امارات و بررسی آن
در این مقاله به صورت علمی ارزش پاسپورت دبی ، تابعیت امارات متحده عربی و نحوه دریافت پاسپورت دبی ، راههای اخذ پاسپورت امارات متحده عربی و رتبه پاسپورت امارات مورد تحلیل و بررسی قرار می گیرد.
به طور متوسط چند سال طول می کشد که به تابعیت و شهروندی امارات دست یافت؟
چگونه پاسپورت امارات بگیریم ؟
شرایط اخذ پاسپورت امارات با خرید ملک چیست؟ آیا این امر امکان پذیر است؟
اعطای تابعیت امارات برای کدام حرفه ها میسر است؟
با پاسپورت امارات کجا میشه رفت ؟
در این مقاله کوشیده ایم که به این سوالات و سوالات دیگر در زمینه اخذ پاسپورت، تابعیت و شرایط شهروندی امارات متحده عربی پاسخ داده و مهم ترین و اصلی ترین نکات در خصوص آن را بیان نماییم. به دلیل وضع شدن قانون جدید پاسپورت امارات افرادی که تاکنون تمایل به اخذ پاسپورت این کشور را داشته اند و نمی توانستند برای این امر اقدام کنند، به دنبال پاسپورت امارات ویکی پدیا ، عکس پاسپورت امارات و پاسپورت امارات داماک هستند تا از تغییرات قانون پاسپورت دبی و امارات مطلع گردند. همانطور که می دانید داشتن پاسپورت یک کشور به معنای تابعیت و شهروندی آن کشور می باشد و دارندگان پاسپورت آن کشور مانند بومیان و مردم محلی از حقوق شهروندی مانند حق رأی، استفاده از سوبسیدهای دولتی، تحصیل و درمان رایگان و… برخوردارند. بسیاری از شما عزیزان به دلیل نزدیکی امارات به کشور عزیزمان ایران و شاید دلایل دیگر قصد دارید، به مجوز اقامت دائم یا تابعیت و پاسپورت این کشور دست پیدا کنید که بدین وسیله راهنمایی ها و اطلاعات لازم خدمت شما عزیزان برای اخذ مجوز دائم و تابعیت امارات ارائه می گردد. در این مقاله سعی شده است که تمامی سوالات و ابهامات شما در خصوص اخذ پاسپورت امارات پاسخ داده شود، علی ای حال شما همواره می توانید با دفاتر موسسه ملک پور MEI اتریش تماس برقرار کرده و از مشاوره تلفنی رایگان در این زمینه برخودار شوید. در ادامه مقاله به ارائه مباحث و سرفصل های زیر خواهیم پرداخت :
فایل ویدئویی در خصوص مهاجرت ایرانیان مقیم امارات و کشورهای عربی
- دانلود
- 4 دقیقه
- 18 K
فایل صوتی این ویدئو
- دانلود
- 4 دقیقه
- 14 K
شرایط عمومی پاسپورت امارات
مهاجرت به کشور های همسایه از جمله کشور امارات متحده عربی همواره بدلیل نزدیکی و پیشرفت شگرف این کشور در دو دهه گذشته از لحاظ اقتصادی، تکنولوژی و … مورد تقاضای بسیاری از هموطنان پارسی زبان ایرانی و افغانی بوده است. این کشور از 7 شیخ نشین یا امیر نشین کوچک که هر کدام به یک ایالت معروف است، تشکیل شده است. ابوظبی، دبی، شارجه، فجیره، رأس الخیمه، ام القوین و عجمان شیخ نشین های امارات هستند که اولین آنها یعنی ابوظبی پایتختی این کشور را برعهده دارد. همانطور که می دانید اقتصاد امارات متحده عربی بر پایه نفت و صادرات آن است. سرانه تولید ناخالص این کشور در حد ثروتمند ترین کشور های اروپای غربی می باشد. با وجود اینکه امرا و دولت این کشور بر روی تابعیت و نژاد عربی شان متعصب هستند، اما درهای این کشور را بر روی بسیاری از نیروهای کار متخصص بین المللی، سرمایه گذاران خارجی و حتی توریست ها باز گذاشته اند، همین دلایل باعث شده است متقاضیان زیادی از سر تا سر دنیا تمایل به مهاجرت موقت و دائم به این کشور را داشته باشند.
اعتبار پاسپورت امارات
با پاسپورت امارات به کدام کشورها میتوان سفر کرد ؟ بسیاری تصور می کنند که قوی ترین و معتبر ترین پاسپورت جهان متعلق به آمریکا یا یکی از کشور های پیشرفته غربی است اما به گزارش passport index ، پاسپورت دبی در رنکینگ بین المللی پاسپورت ها به صورت بلامنازع در رده های نخست قرار داشته و رتبه پاسپورت امارات 13 بوده و یکی از با ارزش ترین پاسپورت های جهان شناخته می شود. این در حالی است که قبلا پاسپورت امارات اول در جهان بوده است. شما با ارزش پاسپورت امارات می توانید به 119 کشور دنیا بدون نیاز به اخذ ویزا سفر کنید. البته لازم به ذکر است که برای مسافرت به 48 کشور از این 119 کشور نیاز به اخذ ویزای فرودگاهی یا به اصطلاح visa on arrival دارید. از جمله لیست کشورهای بدون ویزا با پاسپورت امارات می توان به تمامی کشورهای اروپایی، روسیه، اکثر کشور های قاره آمریکا نظیر کانادا، مکزیک، برزیل، آرژانیتن و … اشاره نمود. گفتنی است که در رده بندی مرجع دیگر پاسپورت ها یعنی Henely passport Index کشور های غربی در رده نخست اعتبار پاسپورت ها قرار داشته و به ترتیب این مقام به کشورهای آلمان، فنلاند و اسپانیا اختصاص داده شده است.
در شکل زیر نقشه آزادی سفر را برای دارندگان اعتبار پاسپورت دبی بر اساس گزارش مرجع Henely passport index به تفکیک هر کشور مشاهده می نمایید:
روش های اخذ پاسپورت امارات
چگونه پاسپورت امارات بگیریم ؟ برای دستیابی به پاسپورت دبی و گرفتن تابعیت امارات می توان به 6طریق اقدام به مهاجرت به این کشور نموده و پس از طی مراحلی بسیار پیچیده ممکن است شرایط دریافت پاسپورت امارات را داشته باشید. شایان ذکر است که همه این موارد لزوما و مستقیما به اقامت دائم امارات و تابعیت این کشور منجر نخواهد شد. به طور کلی روش های مهاجرتی و اخذ تابعیت کشور ها به 7 دسته کلی کار، تحصیل، سرمایه گذاری، تولد، ازدواج، افراد خاص و پناهندگی تقسیم بندی می گردد که به شرایط اخذ پاسپورت امارات در هر یک از این روشهای مهاجرتی به این کشور می پردازیم.
پاسپورت امارات از طریق کار
مهاجرت کاری به امارات یکی از انواع شایع و پرطرفدار مهاجرت به این کشور برای فارسی زبانان می باشد. دلیل این امر نیز علاوه بر نزدیکی این کشور به ایران و افغانستان، شاید نرخ بیکاری بسیار پایین این کشور، دستمزد بالا و معافیت مالیاتی آن باشد. با وجود نکات مثبتی که برای کار در امارات ذکر شد، یکی از بزرگترین معایب مهاجرت کاری جهت اخذ پاسپورت امارات متحده عربی این می باشد که در صورتی که جزء افراد متخصص، نخبه، مهندسیت حرفه ای و یا کادر درمان نباشید، این کشور در هر بار تمدید اقامت کاری شما ممکن است عذر شما را بخواهد و دیگر مجوز اقامت کاری شما را تمدید ننماید و شما مجبور می شوید پس از عادت کردن به کار و شرایط کاری در امارات، به کشور خود بازگردید و موفق به اخذ تابعیت و پاسپورت دبی از این طریق نشوید. میتوان گفت که قبلاً افراد همواره این استرس و نگرانی را داشتند که از این کشور اخراج شوند؛ حتی اگر هیچگاه درخواست تمدید مجوز اقامت آنها رد نمی شد، ولی در حال حاضر توسط معاون رئیس جمهور امارات برای اخذ پاسپورت امارات متحده عربی قوانین جدیدی اعلام شده که افرادی که بتوانند سود هنگفتی برای توسعه این کشور داشته باشند می توانند برای تابعیت این کشور درخواست دهند. این افراد باید ارتکاب جرم نداشته و هیچ بدهی مالیاتی به دولت این کشور نداشته باشند تا واجد شرایط دریافت پاسپورت امارات گردند. در شکل زیر نمودار نرخ بیکاری امارات را مشاهده نمایید و به گزارش بانک جهانی میانگین نرخ بیکاری امارات در بازه 10 سال اخیر به این صورت است:
همانطور که می بینید نرخ بیکاری در این کشور 5 درصد است که حاکی از کم بودن تعداد بیکاران این کشور می باشد و همین امر احتمال پیدا کردن کار برای شما بعنوان یک نیروی کار ماهر خارجی را بالا خواهد برد. نکته شایان ذکر در باب اخذ پاسپورت امارات از طریق مهاجرت کاری به این کشور این است؛ درست است که اخذ پاسپورت امارات متحده عربی از این طریق پروسه ای پیچیده و بسیار طولانی مدت را دارد و تا حدودی نشدنی است، اما کار در این کشور می تواند سکوی پرتابی باشد، برای بدست آوردن سرمایه و پشتوانه مالی و سابقه کاری برای مهاجرت کاری به کشور های پیشرفته اروپایی. لازم به ذکر است که اخذ پاسپورت کشورهای اروپایی از طریق کار دارای پروسه ای به نسبت ساده تر و کوتاه مدت تر از امارات متحده عربی می باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله ای با عنوان ویزای کار امارات از همین وبسایت مراجعه نمایید.
پاسپورت امارات از طریق تحصیل
تحصیل در کشور های خارجی و مهاجرت تحصیلی به کشور های خارجی همواره به عنوان آسان ترین و سریع ترین راه مهاجرتی به حساب می آید. هر ساله تعداد کثیری از افراد، متقاضی مهاجرت تحصیلی به خارج از کشور هستند. اما باید به این نکته واقف بود اقامت تحصیلی در یک کشور منجر به اخذ اقامت دائم و تابعیت آن کشور نمی گردد، دلیل این امر نیز این است که از نظر دولت آن کشور خارجی، شما با این پیشفرض وارد دانشگاههای آن کشور شده و به تحصیل پرداخته اید تا به کشور خود برگردید نه اینکه در این کشور بمانید. با این وجود در بسیاری از کشورها دانشجویان بین المللی ضمن تحصیل با بازار کار آن کشور آشنا می شوند و با ارسال رزومه به کارفرمایان اقامت تحصیلی خود را به اقامت کاری تبدیل می نمایند. البته بر خلاف کشور های اروپایی که به دانشجویان بین المللی خود این اجازه را می دهند که پس از اتمام تحصیل در خاک کشور شان باقی بمانند و در محیط بدنبال کار بگردند، اما در کشور امارات پس از اتمام تحصیل و مجوز اقامت تحصیلی شما، نمی توانید در خاک این کشور بمانید، در این صورت باید به کشور خود برگشته و دوباره از نو با داشتن یک پیشنهاد کاری از یک کارفرمای اماراتی درخواست اخذ ویزای کاری بدهید. لذا شرایط دریافت پاسپورت امارات از طریق تحصیل در دانشگاههای این کشور به صورت مستقیم امکان پذیر نیست. توضیح بهتر آنکه تحصیل در دانشگاههای این کشور به دانشجویان بین المللی این اجازه را می دهد که با بازار کار و کارفرمایان این کشور آشنا شده و اعتماد آنان را برای اخذ یک پیشنهاد کاری جلب نمایند. در واقع اقامت تحصیلی در امارات، سکوی پرتاب و زمینه سازی است برای دریافت اقامت کاری و اقامت کاری زمینه سازی است برای اخذ پاسپورت امارات .
برای تحصیل در دانشگاهها و موسسات آموزشی امارات، در ابتدای کار می بایست برای دانشگاه یا موسسه آموزشی مورد نظر خود درخواست پذیرش ارسال کنید. درخواست های پذیرش عموما در ماههای ژوئن یا مه و بصورت آنلاین ارسال می شوند. شرایط اخذ پذیرش در هر یک از دانشگاهها این کشور ممکن است متفاوت از دیگر دانشگاهها بوده و شرایط پذیرش خاص خود را داشته باشد. اما عموما مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش تحصیلی در امارات به شرح زیر است :
- ترجمه رسمی مدارک تحصیلی قبلی به همراه ریز نمرات آنها
- مدرک زبان انگلیسی آیلتس با حداقل نمره مورد نیاز در هر مقطع ( لیسانس : 6، فوق لیسانس : 6.5 و دکترا 7)
- روزمه و CV تحصیلی و تحقیقاتی
- انگیزه نامه
- توصیه نامه
در مورد هزینه های تحصیل در امارات نیز باید گفت که هزینه های تحصیلی ( شامل شهریه دانشگاه، خوابگاه، خورد و خوراک و سایر هزینه های جانبی زندگی دانشجویی) بسته به پارامترهای مختلفی نظیر نوع رشته تحصیلی، نوع دانشگاه و سبک زندگی خود دانشجو متغیر است. عموما شهریه تحصیل در مقطع لیسانس در دانشگاههای امارات 50.000 درهم معادل 14.000 دلار آمریکا می باشد، دوره های تخصصی نیز ممکن است شهریه ای تا 120.000 درهم معادل 33.000 دلار آمریکا را از دانشجو طلب کنند. البته امکان اخذ وام ها دانشجویی و بورسیه های تحصیلی برای تحصیل در دانشگاههای امارات وجود دارد که می تواند گوشه ای از هزینه های زندگی دانشجویی آنها را مورد پوشش قرار دهد. اساسا شرایط اخذ بورسیه تحصیلی نیز از هر دانشگاهای به دانشگاه دیگر متفاوت است. در برخی از دانشگاه ها نظیر دانشگاه خلیفه برای دانشجویان بین المللی با شرایط ایده آل (با دانش زبان بالا، سوابق تحصیلاتی و تحقیقاتی درخشان و…) این امکان فراهم است که full-scholarship دریافت نمایند که شامل پوشش تمام هزینه ها از شهریه دانشگاه گرفته تا خوابگاه، خورد و خوراک، هزینه حمل و نقل و … خواهد شد.
گفتنی است که تحصیل در دانشگاههای دولتی امارات تنها برای اتباع و بومیان این کشور امکان پذیر است و دانشجویان بین المللی خارجی تنها مجازند در دانشگاههای خصوصی و موسسات آموزشی غیر انتفاعی این کشور تحصیل نمایند. این کشور دارای تعدادی دانشگاه معتبر بین المللی است که رنکینگ خوبی در سطح جهانی دارند. در انتهای پاراگراف می توانید لیست بهترین دانشگاههای امارات را مشاهده نمائید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه بورسیه های تحصیلی و هزینه های زندگی دانشجویی در امارات می توانید به مقاله ای با عنوان تحصیل در امارات یا ویزای تحصیلی امارات مراجعه نمایید.
نام دانشگاه | رتبه کشوری | رتبه جهانی |
دانشگاه خلیفه | 1 | 211 |
دانشگاه امارات متحده عربی | 2 | 284 |
دانشگاه آمریکایی شارجه | 3 | 348 |
دانشگاه آمریکایی در دبی | 4 | 601-650 |
دانشگاه شارجه | 5 | 601-650 |
دانشگاه ابوظبی | 6 | 701-750 |
دانشگاه علم و صنعت عجمان | 7 | 701-750 |
دانشگاه زاید | 8 | 701-750 |
پاسپورت امارات از طریق سرمایه گذاری
شرایط دریافت پاسپورت امارات از طریق سرمایه گذاری در این کشور امکان پذیر می باشد. بر خلاف مهاجرت کاری و تحصیلی که با استرس فراوان و امکان اخراج از کشور امارات با احتمال اندکی می توان به اقامت دائم و سپس تابعیت و پاسپورت امارت دست یافت؛ امکان اخذ مجوز اقامت دائم و سپس پاسپورت امارات از طریق سرمایه گذاری های خاص وجود دارد. در برنامه های جدید سرمایه گذاری امارات که اخیرا اعلام شده اند، با سرمایه های اولیه مختلف امکان اخذ اقامت 5 و 10 ساله کشور امارات وجود دارد، اگر این سرمایه گذاری توسعه ی بسیار خوبی داشته باشد و برای کشور امارات آثار مفیدی در بر داشته باشد این مجوز های اقامتی به صورت خودکار تمدید می شوند و به سرمایه گذار اجازه فعالیت تجاری و بیزینس، تحصیل و مالکیت تام املاک و… را می دهند.
برنامه سرمایه گذاری اخذ اقامت 10 ساله امارات بدون نیاز به sponsor
متقاضی می بایست مبلغ حداقل 10 میلیون درهم امارات ( 2.77 میلیون دلار آمریکا ) را برای اخذ اقامت دائم امارات برای خود و خانواده به مدت 10 سال، در یکی از موارد در این کشور سرمایه گذاری نماید :
- سرمایه گذاری در یک سپرده بانکی
- ثبت و راه اندازی شرکت
- راه اندازی یک کسب و کار شراکتی
از شرایط سرمایه گذاری 10 میلیون درهمی امارات می توان به این اشاره کرد که سرمایه ای که سرمایه گذار به این کشور انتقال می دهد، نباید به صورت وام باشد. از دیگر شرایط این است که سرمایه ذکر شده حداقل باید برای مدت 3 سال در امارات باقی بماند.
برنامه سرمایه گذاری اخذ اقامت 5 ساله امارات بدون نیاز به sponsor
برای اخذ اقامت دائم امارات برای خود و خانواده به مدت 5 سال، متقاضی می بایست با توجه به مبلغ ذکر شده در یکی از موارد زیر در این کشور سرمایه گذاری نماید :
- پاسپورت امارات با خرید ملک
مبلغ مورد نیاز در این طرح 5 میلیون درهم ( 1.36 میلیون دلار آمریکا ) می باشد. از شرایط این طرح نیز این است که سرمایه ی سرمایه نباید به صورت وام باشد و متقاضی دست کم برای مدت 3 سال سرمایه خود را از این کشور خارج ننماید.
- کارآفرینی
در این طرح سرمایه گذاری از افراد و سرمایه گذاران خارجی استقبال می شود تا با ارائه ایده ای خلاقانه و نوآورانه و تبدیل آن به یک بیزینس پلن قدرتمند، به راه اندازی کسب و کاری پرداخته تا ضمن کارآفرینی و شغل سازی در امارات، بر روی اقتصاد آن این کشور تأثیر مثبت بگذارد. حداقل سرمایه مورد نیاز برای شرکت در این برنامه سرمایه گذاری نیم میلیون درهم می باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله ای با عنوان سرمایه گذاری در امارات از همین وبسایت مراجعه نمایید.
پاسپورت امارات از طریق تولد
به طور کلی کشور ها در اعطای تابعیت از طریق تولد به دو قاعده خاک و خون تابعیت و حق شهروندی خود را اعطاء می نمایند.
قاعده خاک :
بر اساس این قاعده چنانچه کودکی در خاک یک کشور (صرف نظر از تابعیت و ملیت والدین او) به دنیا آمده باشد، به وی تابعیت و پاسپورت تعلق خواهد گرفت. از جمله کشور هایی که از قاعده خاک در اعطای تابعیت از طریق تولد پیروی می نمایند، می توان به برزیل و کانادا اشاره نمود.
قاعده خون :
بر اساس این قاعده ملاک و معیار اخذ تابعیت یک کودک تازه به دنیا آمده، تابعیت و ملیت والدین آن کودک می باشد و نه خاک یا قلمرو کشوری که در آن متولد شده است. به عبارتی بر اساس تابعیت پدر و مادر به کودک تابعیت تعلق خواهد گرفت. از جمله کشور هایی که در این زمینه از قاعده خون پیروی می نمایند، کشور امارات متحده عربی است. بنابراین، شما بعنوان والدینی خارجی با به دنیا آوردن فرزند در خاک این کشور نمی توانید برای او تابعیت و پاسپورت امارت را بدست آورید. البته کشور امارات در اعطای تابعیت از طریق تولد در مواردی خاص از قاعده خاک پیروی می نماید.
بر اساس ماده شماره 17 از 1972 قانون ملی امارات متحده عربی، مواردی که در زیر به آنها اشاره شده است، به صورت پیش فرض از طریق نژاد و تولد بعنوان شهروند و تبعه امارات محسوب می گردند:
- هر خانواده عربی که در هر کدام از شیخ نشین های ( ایالات ) امارات در سال 1925 میلادی و قبل از آن بصورت منظم و پیوسته اقامت خود را تا قبل از اعمال این قانون تمدید و حفظ کرده اند.
- هر کودکی که چه در داخل خاک امارات و چه خارج از قلمرو این کشور، از پدری اماراتی به دنیا آمده باشد.
- هر کودکی که چه در داخل خاک امارات و چه خارج از قلمرو این کشور، از مادری اماراتی تبار به دنیا آمده است و وابستگی او به پدر قانونی نیست.
- هر کودکی که چه در داخل خاک امارات و چه خارج از قلمرو این کشور، از مادری اماراتی تبار و پدری مجهول الهویه ( بی سرپرست ) به دنیا آمده باشد.
- هر کودکی که در خاک امارات از پدر و مادری نامعلوم به دنیا آمده باشد ( قانون خاک نسبی)
در واقع کودکانی که از پدری اماراتی یا پدری ناشناس و مادری اماراتی به دنیا می آیند از طریق نژاد و نیاکان ( صرف نظر از محل تولد شان ) شهروند امارات متحده عربی محسوب می گردند. تا قبل از سال 2017 کودکانی که از یک مادر اماراتی و پدری بیگانه به دنیا می آمدند، به محض اینکه به 18 سالگی رسیدند این حق را داشتند که جهت اخذ شهروندی، تابعیت و پاسپورت امارت اقدام نمایند؛ اما این قانون در اکتبر سال 2017 اصلاح شده و در حال حاضر مادران اماراتی می توانند به محض اینکه کودکان شان به سن 6 سالگی برسند، برای آنان درخواست تابعیت و پاسپورت امارات بدهند.
فایل تصویری موسسه ملک پور در مورد اخذ اقامت از طریق تولد
- دانلود
- 6 دقیقه
- 100 K
پاسپورت امارات از طریق ازدواج
ازدواج با یک تبعه اماراتی نیز یکی از طرق اخذ شهروندی، تابعیت و پاسپورت امارت می باشد. البته نحوه اعطای پاسپورت امارات از طریق ازدواج به طور مستقیم به جنسیت فرد خارجی بستگی دارد. اگر یک زن خارجی با یک مرد اماراتی ازدواج کند، در صورتی که 7 سال از ازدواج آنها گذشته باشد و حداقل یک فرزند به دنیا آورده باشند، آن زن واجد الشرایط شهروندی، تابعیت و پاسپورت امارات خواهد بود؛ در صورتی که بچه دار نشوند، مدت زمان لازم برای واجد الشرایط بودن اخذ پاسپورت امارات برای زن خارجی 10 سال خواهد بود. لازم به ذکر است همسر مردی که از طریق naturalization یا ادغام با فرهنگ و زبان جامعه امارات به شهروندی امارات رسیده باشد هم می تواند واجد الشرایط اخذ تابعیت و پاسپورت امارات باشد. این مقاله توسط موسسه MIE تدوین و گردآوری شده است و کپی برداری و انتشار آن علاوه بر حرام بودن آن از نظر شرعی، از نظر قانونی نیز قابل پیگیری است.
فایل تصویری موسسه ملک پور در مورد اخذ اقامت از طریق ازدواج
- دانلود
- 5 دقیقه
- 109 K
پاسپورت امارات از طریق پناهندگی
قبل از ذکر هر نکته ای در باب اخذ پاسپورت امارات از طریق پناهندگی به این کشور، خاطر نشان می شود که موسسه MIE اتریش هیچ گونه مشاوره و خدمات مهاجرتی در زمینه پناهندگی ارائه نمی دهد و این روش غیر قانونی به هیچ عنوان مورد تأیید این موسسه نمی باشد. لازم به ذکر است که این بخش از نوشتار صرفا جهت افزایش آگاهی شما به نگارش درآمده است. طبق تعریف کنوانسیون ژنو یا کنوانسیون پناهندگی پناهنده به فردی اطلاق می شود که به دلایل مختلفی از قبیل، تغییر مذهب و عقیده، رنگ پوست، عضویت در گروههای اجتماعی و سیاسی خاص و … در کشور خود مورد تهدید قتل یا تحت شکنجه و آزار و اذیت روحی و جسمی قرار گرفته و به همین دلیل از کشور خود متواری شده و به کشور دیگری درخواست پناهندگی داده است. مطابق قوانین حقوق بشر و کنوانسیون ژنو، کشورهای عضو این کنواسیون متعهد به پناه دادن به پناهجویان و حمایت از آنان می باشند. لازم به ذکر است که کشور امارات هیچ گونه تعهدی در خصوص پناهندگان را تقبل ننموده است و قانون و مقررات عملی برای مدیریت و برخورد با پناهندگان در این کشور به صورت رسمی وجود ندارد. لذا توصیه می کنیم که بجای روش غیر قانونی و خطرناک پناهندگی از طرق قانونی نظیر کار، تحصیل، سرمایه گذاری اقدام به مهاجرت به کشور های خارجی نموده تا موفق به اخذ پاسپورت و تابیعت این کشور ها شوید.
نکات مهم در باب پاسپورت امارات
همانطور که تاکنون متوجه شده اید، برای اخذ شهروندی، تابعیت و پاسپورت امارات می بایست پس از گذشت چند سال زندگی در خاک این کشور با فرهنگ، زبان و عادات و رسوم مردم این کشور خو گرفته و با مردم بومی آن ادغام شوید که این فرآیند را در اصطلاح naturalization گویند. قوانین شرایط اخذ شهروندی امارات از طریق naturalization به دلیل ترس از رقیق شدن هویت ملی، عقاید قبیله ای و نژادی و فرهنگ محافظه کارانه بسیار محدود و سختگیرانه هستند. البته دلیل دیگر تصویب این قوانین سختگیرانه و محدود، رشد تعداد خارجیان در این کشور با نسبت 1 به 5 نسبت به بومیان و اتباع آن می باشد.
بر اساس ماده شماره 17 از 1972 قانون ملی امارات متحده عربی، به مرد یا زن خارجی که از یکی از شرایط زیر برخوردار باشد، شهروندی، تابعیت و پاسپورت امارات تعلق خواهد گرفت:
- یک شخص عرب با ریشه های اجدادی در بحرین، عمان و قطر که حداقل 3 سال در امارات متحده عربی سکونت داشته و دارای شهرت خوب است و جنایتی مرتکب نشده و به جرمی محکوم نشده است.
- هر شخص عرب که حداقل 7 سال در امارات متحده عربی سکونت داشته و دارای شهرت خوب است و جنایتی مرتکب نشده و به جرمی محکوم نشده است.
- هر فردی خارجی که به چیرگی به زبان عربی رسیده باشد و از سال 1940 به صورت قانونی در امارات متحده عربی سکونت داشته و دارای شهرت خوب است و به جرم و جنایتی محکوم نشده است.
- هر فردی خارجی که به چیرگی به زبان عربی رسیده باشد و به طور قانونی برای مدت بیشتر از 30 سال در امارات متحده عربی داشته که حداقل 20 سال آن را پس از اعلام این ماده از قانون ملی سپری کرده باشد، دارای شهرت خوب و گواهی عدم سوء پیشینه باشد.
علاوه بر موارد فوق طبق قانون جدید پاسپورت امارات شهروندی، تابعیت و پاسپورت امارات ممکن است بدون در نظر گرفتن شرط اقامت چند ساله و پروسه naturalization به افراد خارجی در صورتی که در ادامه آمده است، تعلق بگیرد:
- به دستور صادر شده از شخص رئیس جمهور امارات متحده عربی
- هر فرد خارجی که خدمت شایسته و ویژه ای به دولت و ملت امارات متحده عربی ارائه نموده باشد (پزشکان، متخصصان، محققان، مهندسان و هنرمندان).
- هر سرمایه گذار خارجی که خدمات شگرفتی را با سرمایه گذاری در امارات ایجاد کرده باشد.
لازم به ذکر است که هر فردی که مایل به اخذ شهروندی و تابعیت امارات از طریق naturalization است، باید به زبان عربی چیره باشد، دارای منبع قانونی درآمد و اقامت دائم در امارات متحده عربی باشد، دارای مدرک تحصیلی باشد، اعتبار نامناسبی نداشته و به جرمی محکوم نشده باشد. زن یک تبعه اماراتی نیازی به داشتن مدرک تحصیلی جهت واجد شرایط بودن برای naturalization ندارد. شهروندی و تابعیت امارات متحده عربی پس از انجام مراحل زیر به شخص تعلق خواهد گرفت:
- بررسی و تأیید سوابق امنیتی فرد بوسیله دولت امارات
- سوگند یاد کردن برای وفاداری به دولت و ملت امارات طی یک مراسم
ذکر این نکته ضروری است که از بین تمام افراد خارجی که تابعیت امارات در می آیند، فقط آن دسته که از طریق نژاد و تولد موفق به اخذ تابعیت و پاسپورت امارات شده اند، حق رأی و نامزد شدن در انتخابات پارلمان و دولت این کشور را دارند و بقیه دسته هایی که بغیر از نژاد به تابعیت امارات درآمده باشند، از چنین حقوق شهروندی محروم خواهند بود. نکته مهم دیگر آنکه اخذ شهروندی امارات تنها یک با امکان پذیر است و در صورت لغو آن قابل بازگشت نخواهد بود. عکس پاسپورت امارات را می توانید در ادامه متن مشاهده نمائید.
وکیل معتبر برای امور مهم
همانطور که تا اینجای مقاله متوجه شدید، برای اخذ شهروندی، تابعیت و پاسپورت امارات طرق مختلفی وجود دارد. اگر بخواهید برای هرکدام از طرق یاد شده که برای مهاجرت به این کشور اقدام کنید، پیش از آن می بایست برای انجام پروسه پیچیده اخذ ویزا و سایر پروسه های پر فراز و نشیب حقوقی و مهاجرتی از یک وکیل معتبر کمک گرفته و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید. موسسه MIE مفتخر است که با داشتن مجرب ترین مشاورین مهاجرتی و بهترین وکلای متخصص در امور حقوقی و مهاجرت شما را در زمینه اخذ تابعیت و پاسپورت امارات یا تابعیت دیگر کشور های جهان یاری نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با دفاتر این موسسه در داخل یا خارج از کشور تماس برقرار کرده و از مشاوره با مشاورین ارشد ما کمال استفاده را ببرید.
پرسش و پاسخ های متداول در خصوص پاسپورت امارات
✅ قانون جدید پاسپورت امارات چیست؟
طبق قانون جدید وضع شده این کشور امکان اخذ تابعیت برای افرادی که بتوانند با هنر، تخصص و خلاقیت خود به کشور امارات در سطح ملی سود برسانند، فراهم شده است.
✅ چگونه پاسپورت امارات بگیریم ؟
به طور کلی 6 راه مهاجرتی به امارات وجود دارد. شما با توجه به شرایط تان می توانید از طریق یکی از راه های ازدواج، تولد، تحصیل، کار و یا سرمایه گذاری اقدام نمائید. اما در نظر داشته باشید که همه این روشها به شهروندی امارات متحده عربی و پاسپورت آن ختم نمی شود. برای کسب اطلاعات جزئی تر پیشنهاد می شود این مقاله را مطالعه نمایید.
✅ شرایط اخذ پاسپورت امارات با خرید ملک چیست؟ آیا این امر امکان پذیر است؟
خیر! با خرید ملک در امارات نمی توانید شهروندی امارات را به دست آورید.
✅ اعطای تابعیت امارات برای کدام حرفه ها میسر است؟
متخصصین، محققین، پزشکان، نخبگان و هنرمندان در صورتی که در راستای توسعه امارات فعالیتی داشته باشند می توانند به تابعیت امارات برسند.