مقدمه ای بر مهاجرت و کار اساتید دانشگاه در خارج از کشور
امروزه شاهد مهاجرت افراد مختلف به کشورهای خارجی هستیم، یکی از قشرهایی که تمایل به مهاجرت دارند اساتید دانشگاه هستند که در این متن قصد داریم مهاجرت و کار اساتید دانشگاه در خارج از کشور را برای شما عزیزان مورد واکاوی قرار دهیم. مراحل استاد شدن در دانشگاه های خارجی راحت نیست و هر کشور برای پذیرفتن اساتید خارجی شرایط خاص خود را دارد به عنوان نمونه شرایط استاد شدن در کانادا با شرایط استاد شدن در آمریکا و یا کشورهای اروپایی کاملا متفاوت است. پس از مطالعه این متن در صورت تمایل برای بررسی بیشتر بازار کار استاد دانشگاه در کشورهای خارجی می توانید با موسسه MIE تماس برقرار کنید و درخواست مشاوره اولیه رایگان دهید.
فایل ویدئویی موسسه MIE در خصوص
بهترین روش های مهاجرت به آمریکا و اروپا
- دانلود
- 6 دقیقه
- 0
شرایط مهاجرت اساتید دانشگاه به خارج از کشور
متاسفانه این روزها مشاهده می شود که تعداد افراد واجد شرایط برای استادی بسیار بیشتر از فرصت های شغلی موجود برای اساتید است که این موضوع نشان می دهد بازار کار اساتید در خارج از کشور کاما رقابتی است. هر کشور شرایط مخصوص به خود را دارد ولی حتی اگر تمام مراحل استادی را به درستی هم انجام دهید ممکن است شانس اینکه واقعاً استاد دانشگاه شوید پایین باشد. برای استاد دانشگاه شدن ابتدا باید مدرک دکتری داشته و حداقل 10 سال یا بیشتر را صرف مطالعه رشته خود و انجام تحقیقات کرده باشید.
در حال حاضر بیشتر فرصت های شغلی موجود برای استادان مشاغل پاره وقت می باشد به این معنی که بیشتر فرصت های شغلی استاد مشاغلی هستند که کمترین حقوق و کمترین امنیت شغلی را دارند. شرایط اصلی مهاجرت استادان دانشگاه به خارج از کشور را بیان کردیم برای اطلاع بیشتر از شرایط مهاجرت هر کشور پیشنهاد می شود این متن را تا انتها مطالعه کنید.
پادکست موسسه MIE در خصوص
ملاک سابقه کار برای مهاجرت کاری به خارج از کشور
- دانلود
- 3 دقیقه
- 39 K
آیا می توان با مدارک دانشگاهی ایران در دانشگاه های خارج از کشور تدریس کرد؟
پروسه استاد دانشگاه شدن در کشورهای خارجی برای ایرانی ها بسیار پیچیده است و به راحتی امکان پذیر نیست. افرادی که در ایران مدارک دانشگاهی خود را اخذ کرده اند باید بتوانند رزومه تحصیلی و حتی کاری قوی را برای خود جمع آوری کنند تا بتوانند در دانشگاه های خارجی مشغول به کار شوند. که این کار هم مستلزم رعایت شرایط خاصی است. مقاله مهاجرت و کار اساتید دانشگاه در خارج از کشور دارای حق کپی رایت است و تنها با ذکر منبع می توان از محتویات آن کپی برداری نمود.
شرایط استاد دانشگاه شدن در خارج از کشور
همانطور که گفته شد استاد شدن در کالج ها و دانشگاه های خارج از کشور آسان نیست. برای این شغل استادان عموماً برای موقعیت های شغلی ابتدایی به مدرک دکترا نیاز دارند. اکثر اساتید قبل از تدریس یک دهه را به تحصیلات تکمیلی خود اختصاص می دهند. در لیست زیر طی یک مرحله بندی شرایط استاد دانشگاه شدن در خارج از کشور را گردآوری نموده ایم:
مرحله 1: مدرک لیسانس خود را بگیرید.
هر استاد دانشگاه دارای مدرک لیسانس است و نیاز نیست که مدرک لیسانسش با رشته ای که تدریس می کند یکسان باشد. زیرا در این مقطع تحصیلی اساتید آینده نگر الزامات آموزش عمومی، دروس انتخابی و دروس اصلی را تکمیل می کنند.
مرحله 2: درخواست برای تحصیلات تکمیلی
تحصیلات تکمیلی گام مهمی برای تبدیل شدن به یک استاد دانشگاه است. قبل از استاد شدن اساتید آینده باید آموزش های پیشرفته ای را در رشته خود بگذرانند. داشتن مدرک کارشناسی ارشد و دکترا از یک موسسه آموزشی معتبر می تواند شانس شما را برای استاد دانشگاه شدن افزایش دهد.
مرحله 3: قبولی در آزمون های جامع
پس از اتمام دوره دکترا، دانشجویان برای امتحانات جامع آماده می شوند. این آزمون ها که گاهی به عنوان آزمون های صلاحیتی، آزمون های عمومی یا آزمون های دکتری شناخته می شوند، دانش داوطلب را از رشته خود محک می زنند. پس از قبولی در این آزمون ها، دانشجویان دکتری باید پایان نامه خود را تکمیل کنند. در این مرحله، دانشجویان موضوع پایان نامه، سوالات تحقیق و کتابشناسی را پیشنهاد می کنند. دانشجویان همچنین یک کمیته پایان نامه را برای ارزیابی دفترچه تشکیل می دهند.
مرحله 4: پایان نامه نویسی
کسب مدرک دکتری به طور کلی دانشجویان را ملزم به تکمیل پایان نامه می کند. قبل از نوشتن پایان نامه، داوطلبان در زمینه خود به تحقیق می پردازند. این ممکن است شامل تحقیقات میدانی، بررسی آرشیوها، گردآوری پایگاههای اطلاعاتی و/یا انجام نظرسنجی، بسته به رشته باشد. سپس داوطلبان چندین فصل را می نویسند و آنها را برای بازخورد به مشاور دکتری خود ارسال می کنند. سپس داوطلبان دکترا باید از پایان نامه خود در کمیته پایان نامه خود دفاع کنند. پس از گذراندن دفاع، داوطلبان می توانند به طور رسمی برای اخذ مدرک دکتری خود اقدام کنند.
مرحله 5: وارد بازار کار شوید
بسیاری از داوطلبان دکترا در حین اتمام پایان نامه خود وارد بازار کار دانشگاهی می شوند. کالج ها و دانشگاه ها معمولاً در پاییز فرصت های شغلی را اعلام می کنند. برای موقعیت های شغلی، متقاضیان مطالبی مانند نامه پوششی، CV و توصیه نامه را ارسال می کنند.
بهترین کشور برای مهاجرت اساتید دانشگاه
به عنوان یک استاد دانشگاه اگر قصد دارید کار خود را در خارج از کشور ادامه دهید و به دنبال بهترین کشور هستید تا بتوانید آینده خوبی را برای خود و اعضای خانواده بسازید، بهتر است به عنوان بهترین کشورها برای استاد دانشگاه شدن کشورهایی را انتخاب کنید که درآمد بالایی را برای این شغل در نظر گرفته اند. البته باید در نظر داشت که شرایط و رزومه شما با کار در چه کشوری همخوانی دارد و سپس بهترین کشور را با توجه به شرایط خود انتخاب کنید. در ادامه شرایط مهاجرت اساتید دانشگاه به چندین کشور محبوب را بررسی خواهیم کرد.
.
مهاجرت اساتید دانشگاه به استرالیا
در کشور استرالیا برای استخدام شدن اساتید ایرانی خارج از کشور، باید سه ویژگی شناخت، تمایز و رهبری را داشته باشید. رهبری در تحقیقات مسلماً مهمترین ملاک برای استادها است. علاوه بر این، برخی از دانشگاه ها همچنین انتظار رهبری در توسعه برنامه درسی و آموزش و مدیریت کارکنان و دانشجویان را دارند. در مهاجرت به استرالیا برای اساتید دانشگاه برجسته بودن در سطح ملی و یا بین المللی به عنوان یک استاد بسیار مورد توجه است و شانس پذیرفته شدن شما را به عنوان استاد دانشگاه افزایش می دهد. البته در برخی از دانشگاه های این کشور، عنوان استاد و دانشیار نیز می تواند با انتصاب به سمت مدیریت ارشد بدون نیاز به سوابق تحصیلی گسترده یا مدرک عالی پژوهشی اعطا شود.
مهاجرت اساتید دانشگاه به فنلاند
در فنلاند برای تبدیل شدن به استادیار و استاد تمام معمولاً داشتن مدرک دکترا مورد نیاز است. اگر بخواهید استادیاری را دنبال کنید مجوز کار و اقامت شما معمولا 5 ساله است. برای ارتقاء سمت شغلی به عنوان پروفسور، ممکن است به دلیل بار تدریس نسبتاً بالایی که مدرسان در فنلاند از اساتید انتظار دارند، سوابق تحقیق مورد نیاز باشد. فراخوان های استخدام اساتید در فنلاند به صورت عمومی و اغلب در آگهی های روزنامه ها انجام می شود. متقاضیان حین درخواست باید رزومه خود را ارائه دهند. هیئت علمی دانشگاه هدف در فنلاند 2-3 داور خارجی را منصوب می کند که بر اساس مطالب مکتوب، متقاضیان را بر اساس برتری علمی آن ها رتبه بندی کنند و سپس اقدام به جذب آن ها می کند.
مهاجرت اساتید دانشگاه به آلمان
برای به دست آوردن شغل استاد دانشگاه در یکی از دانشگاه های آلمان، لازم است که حتما مدرک دکترای خود را اخذ کرده باشید و سپس درخواست شغلی خود را برای یک دانشگاه ارسال کنید. بسته به موضوع، تمرکز پژوهشی و علاقه تحصیلی شما ممکن است به تحصیل در مقطع پسادکترا نیاز باشد. اگر تصمیم به تحصیل در دوره پسا دکترا گرفتید، ممکن است در حین دوره نیز شانس کسب تجربه به عنوان استاد دانشگاه را داشته باشید. اما به طور معمول اساتید دانشگاه دو تا چهار سال پس از پایان تحصیلات خود در مقطع دکترا (یا هم زمان با تحصیل پسا دکترا) شانس به دست آوردن یک جایگاه به عنوان استاد دانشگاه را به دست می آورند.
در طول مدت زمان قبل از استادی نیز می توانید در زمینه های انتشار تحقیقات خود، شرکت در کنگره های آموزشی به توسعه مهارت های خود بپردازید. برای انتصاب به سمت استادی در دانشگاه های آلمان، لازم است شایستگی و استعداد ویژه خود را برای کار در محیط آکادمیک نشان دهید، همچنین باید مدرکی دال بر دستاوردهای تحصیلی اضافی ارائه شود.
برای اطلاع از نحوه مهاجرت به آلمان با مدرک معلمی می توانید مقاله مربوطه را مطالعه نمایید.
مهاجرت اساتید دانشگاه به کانادا
در چند سال گذشته، اساتید و مدرسان دانشگاه در دانشگاه های سراسر کانادا هم در سطح ملی و هم استانی تقاضای بالایی دارند. به همین دلیل تعداد استاد دانشگاه ایرانی در کانادا نیز نسبت به سایر کشورها بیشتر است. همان طور که می دانید به هر شغلی در لیست NOC کانادا یک کد اختصاص داده می شود و کد مربوطه برای کسانی که به دنبال مهاجرت اساتید دانشگاه کانادا و تدریس هستند 4011 است. این کد همچنین به عنوان کد NOC برای اساتید دانشگاه و مدرسان مهاجرت به کانادا شناخته می شود. به بیان ساده تر، این کد برای اساتید دانشگاه که دورههایی را به دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد تدریس میکنند و در دانشگاهها تحقیق میکنند، استفاده می شود.
از آنجا که کشور کانادا، نیروهای ماهر را از طریق روش اسکیل ورکر شناسایی و جذب می کند، بسیاری از اساتید دانشگاه و افراد با سطح تحصیلات و زبان بالا، از روش اسکیل ورکر برای مهاجرت و اخذ اقامت دائم کشور کانادا استفاده می کنند. چرا که تحصیلات یکی از فیلدهایی است که افراد می توانند با آن امتیازات خود را برای واجد شرایط شدن، بالاتر ببرند. در سال های اخیر نیز مهاجرت اعضا هیات علمی دانشگاه های معتبر به کانادا و مهاجرت معلمان به کانادا بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است.
اساتید و مدرسان دانشگاه تحت عناوین و موقعیت های شغلی زیادی در کانادا به کار گرفته می شوند و مهاجرت هیات علمی به کانادا ممکن است. بنابراین، برای کار به عنوان استاد و مدرس دانشگاه، با توجه به شرایط خود می توانید برای هر یک از عناوین شغلی درخواست کار دهید.
مهاجرت اساتید دانشگاه به آمریکا
اساتید و محققان خارجی که وارد ایالات متحده می شوند، جامعه متخصصان علم و فناوری را گسترش داده اند و ایده های جدید و نوآورانه را با خود به همراه آورده اند. این اشخاص نه تنها به کارفرمایان خود کمک کرده اند، بلکه مشارکت آن ها در راستای منافع ملی آمریکا بی اندازه بوده است. دسته ویزای j-1 به منظورهای مختلفی در نظر گرفته شده و نه تنها اساتید، محققین پژوهشی و معلمانی که به عنوان شرکت کننده در یک برنامه تبادل تعیین شده برای یک هدف خاص به آمریکا می آیند، می توانند از آن استفاده کنند بلکه برای تحقیق، تدریس، آموزش و یا سخنرانی نیز استفاده می شود. بنابراین اگر استاد دانشگاه هستید و قصد دارید در آمریکا مشغول به کار شوید باید شرایط خود را برای این نوع ویزا بسنجید.
فایل ویدئویی موسسه MIE در خصوص
گرین کارت آمریکا از طریق کاریابی
.
✅یکی از سریعترین روشهای اخذ گرین کارت آمریکا از طریق کاریابی است.
- دانلود
- 0 ثانیه
- 0
فایل صوتی این ویدئو
- دانلود
- 5 دقیقه
- 34 K
میزان درآمد اساتید دانشگاه در خارج از کشور
به طور کلی، اساتید دانشگاه ممکن است اعضای هیئت علمی پاره وقت، استادیار، دانشیار و یا استاد تمام باشند که هر یک از این سمت های شغلی درآمد خاص خود را دارد. طبق تحقیقات صورت گرفته در میان 28 کشور، کانادا جزء کشورهایی است که دستمزد بالایی را برای اساتید در نظر گرفته است. برای افرادی که به تازگی وارد حرفه دانشگاهی شده اند، در کانادا متوسط حقوق در بین تمام اساتید و افرادی که در سطوح ارشد هستند، در صدر قرار دارد. از نظر میانگین حقوق اساتید بر اساس قدرت خرید، آمریکا نه تنها از همسایه شمالی خود، بلکه پس از ایتالیا، آفریقای جنوبی و هند در رتبه پنجم قرار دارد. حقوق دانشگاهی بسته به رتبه، کشور و موسسه می تواند بسیار متفاوت باشد به همین علت ما در ادامه میانگین حقوق استاد تمام در چندین کشور را بررسی می کنیم.
درآمد اساتید در کشورهای مختلف | |
استاد تمام در انگلستان | سالانه 91.891 پوند |
استاد تمام در آلمان | تا 7.578 یورو در ماه |
استاد تمام در سوئد | تا 275.359 فرانک در سال |
استاد تمام در هلند | تا 10.309 یورو در ماه |
استاد تمام در فرانسه | تا 73,343 یورو در سال |
استاد تمام در آمریکا | 102,402 دلار آمریکا در سال |
استاد تمام در کانادا | 160.183 دلار کانادا در سال |
پرسش و پاسخ متداول در خصوص مهاجرت و کار اساتید دانشگاه در خارج از کشور
✅ مهاجرت استادان دانشگاه به خارج از کشور آسان است؟
پروسه مهاجرت خود به کلی پیچیده است و استادان دانشگاه نیز از سختی این راه مستثنی نیستند.
✅ بازار کار تدریس در خارج از کشور برای اساتید چگونه است؟
تعداد افراد واجد شرایط برای استادی بسیار بیشتر از فرصت های شغلی موجود برای اساتید است که این موضوع نشان می دهد بازار کار اساتید در خارج از کشور کاما رقابتی است.
✅ اساتید دانشگاه کانادا چقدر حقوق می گیرند؟
میزان دستمزد هر استاد دانشگاه با توجه به یک سری ملاک های خاص تعیین می شود ولی به طور کلی حدود 160.000 دلار کانادا در سال برای اساتید در نظر گرفته شده است.
✅ مهاجرت هیات علمی به کانادا ممکن است؟
اعضای هیئت علمی دانشگاه در صورتی که بتوانند شرایط استادی در کانادا را برآورده کنند می توانند در این کشور مشغول به کار شوند.