مقدمه ای بر مهاجرت حسابداران به کانادا و شرایط کار حسابداری در کانادا
در این نوشتار به معرفی دوره های حسابداری در کانادا برای متقاضیان مختلف در این زمینه ها، حقوق حسابداران در کانادا در رده های مختلف و به طور کلی شرایط مهاجرت حسابداران به کانادا به صورت علمی خواهیم پرداخت. آیا تفاوت حسابداری در ایران و کانادا برای دست یافتن به شغل تاثیر گذار است؟ آیا بازار کار حسابداری در کانادا از موقعیت شغلی خوبی برخودار است؟ آیا پذیرش رشته های حسابداری در کانادا نیاز به شرایط خاصی دارد؟ و سوالات دیگر از این قبیل در این مقاله مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.کانادا یکی از کشور های مهاجر پذیریست که به جهت سطح بالای تعلیم و نرخ پایین بیکاری همواره مورد درخواست بسیاری از مهاجرین بوده و هست. شرایط مهاجرت و کار حسابداران در کانادا در بردارنده شرایط ویژه ای است زیرا نظام حسابداری کشور ها باهم متفاوت بوده و کسانی که فارغ التحصیل کانادا نیستند می بایست با این نظام آشنا شوند و سپس برای کار اقدام داشته باشند. چنانچه تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه شرایط مهاجرت و کار حسابداران در کانادا هستید می توانید با موسسه MIE تماس حاصل نموده و از مشاوره رایگاه بهره مند شوید. همچنین در انتهای مقاله می توانید سوالات خود را درج نموده تا در اسرع وقت پاسخ سوالات خود در حیطه شرایط مهاجرت و کار حسابداران در کانادا را دریافت نمایید. در ادامه به موضوعات زیر خواهیم پرداخت:
شرایط عمومی کار حسابداران در کانادا
یکی از مهمترین مسائل در رشته هایی مثل حسابداری استانداردهای حسابداری کانادا می باشد. افرادی که تحصیلات خود را در کانادا گذارنده و فارغ التحصیل شده اند می توانند مستقیم برای کار در زمینه های حسابداری اقدام داشته باشند. ولی متقاضیانی که فارغ التحصیل از کشورهای دیگر هستند می بایست مدارک تحصیلی خود را براساس استانداردهای حسابداری کانادا معادلسازی نمایند تا بتوانند وارد بازار کار شوند. می توان گفت که بخش حسابداری قلب تپنده یک موسسه، کارخانه و یا شرکت است. کشور کانادا به جهت دارا بودن شرکت های بزرگ و کوچک بسیاری، نیازش به این رشته بسیار مشهود می باشد. متقاضیان کار در این رشته می بایست اطلاعات کاملی از نظام اسکیلدورکر کانادا (برنامه کاری کانادا) کسب نمایند برای این منظور می بایست وارد برنامه مهاجرت سریع به کانادا یا Express Entry شده و پروفایلی برای خود جهت کسب و بررسی امتیازات تشکیل دهند. این برنامه مختص نیروی کار ماهر می باشد. متقاضیانی که امتیازات لازم را کسب می نمایند قادر خواهند بود که از ابتدا با اقامت دائم وارد کانادا شوند.
شرایط اخذ ویزای کار برای مهاجرت حسابداران به کانادا
همانطور که پیش تر توضیح داده شد جهت کسب ویزای کار و مهاجرت به کانادا ویژه حسابداران می بایست وارد سیستم اسکیلد ورکر شده و با کسب امتیازات لازم موفق به کسب دعوتنامه از کشور کانادا شوند. با کسب امتیاز از این بخش و نامزد شدن و در نهایت کسب دعوتنامه شخص با ویزای کار و اقامت دائم همراه با خانواده وارد کانادا خواهد شد. شایان ذکر است که علاوه بر برنامه های اسکیلد ورکر فدرال، برنامه های استانی جهت امتیاز بندی نیروی کار در کانادا موجود می باشد که می تواند به متقاضی جهت بالا بردن امتیاز یاری رساند و امتیازات متقاضی (CRS) را به 600 امتیاز ارتقاء دهد. می توان اینگونه بیان نمود که برنامه های کاندیدای استانی دولت کانادا برنامه ایست که به استان ها این اجازه را می دهد که متقاضیان واجد شرایط مهاجرت کاری را به دولت معرفی نماید. متقاضیانی که امتیازات لازم در استان ها را کسب نموده و واجد شرایط بوده اند می بایست به مدت 2 سال در آن شهر و منطقه خدمت و کار کنند و بعد از 2 سال این آزادی را دارند که در شهرها و مناطق دیگر کانادا مشغول به کار شوند.
فایل ویدیوئی موسسه ملک پور در مورد انواع ویزا های کاری
- دانلود
- 11 دقیقه
- 127 K
تفاوت حسابداری در ایران و کانادا
شغل حسابداری در کانادا نیازمند سپری دوره های دانشگاهی و مهارت های تخصصی در این زمینه می باشد. طبیعتا استانداردهای حسابداری کانادا با ایران متفاوت می باشد. حسابداری در کانادا به دو بخش حسابداری مدیریت و حسابداری مالی تقسیم می شود. حسابداری مدیریتی شامل نظارت بر گزارشات مالی و ارائه نمودن گزارشات مالی به مدیران و حسابرسان و غیره می باشد که مدیران براساس آنها تصمیمات مهم و اساسی مجموعه را اعمال خواهند نمود. ولیکن حسابداری مالی ایجاد ارتباط بین عملیات و صورت های مالی با اطلاعات مشتری و یا موکل می باشد. برای تحصیل در مقطع دانشگاهی کارشناسی و مقاطع بالاتر دولت کانادا دانشجو را با مهارت هایی نظیر تفکر عددی و منطقی، بالا بردن دقت در زمینه های تفکر تحلیلی برای سازمان دادن مقدار زیادی از داده های مالی و توجه به کوچکترین جزئیات آماده می نمایند. اخذ ویزای کار برای مهاجرت حسابداران به کانادا دارای فرصت های شغلی مناسبی برای متقاضیان این رشته می باشد. متقاضیان کسب پذیرش رشته های حسابداری در کانادا می بایست از مهارت های خاصی برخوردار باشند از جمله:
- توجه و در نظر گرفتن کوچکترین جرئیات
- داشتن درک بالا از اعداد و ارقام
- دارا بودن مهارت های سازمانی (در بردارنده توانایی و مسئولیت وظایف و اولویت گذاری ها، مسئولیت چند وظیفه ای)
متقاضی می بایست مهارت عالی در اعداد و مدیریت محاسباتی را داشته باشد تا بتواند ارتباط بین ارقام و اعداد را تشخیص دهد برنامه ریزی کاملی از اطلاعات داشته باشد و در نهایت به استدلال منطقی برسد.
نرخ بیکاری در کانادا
یکی از مهمترین مواردی که متقاضیان مهاجرت می بایست در امر مهاجرتشان مورد توجه قرار دهند نرخ بیکاری، میزان رشد اقتصادی و میزان تورم و ثبات اقتصادی کشور مقصد می باشد. هرچقدر نرخ بیکاری پایین تر باشد نشان دهنده رشد اقتصادی بالا و ثبات اقتصادی و میزان تورم پایین در آن کشور است. هر اندازه که اقتصاد یک کشور قویتر باشد میزان افراد آماده به کاری که بدون شغل مانده اند کمتر خواهد بود و این نشان دهنده نرخ پایین بیکاری برای آن دولت است. کشور کانادا همواره اقتصاد رو به رشدی داشته است و نرخ بیکاری شیب نزولی را تجربه کرده است. در ادامه نمودار نرخ بیکاری کانادا را خدمت شما عزیزان ارائه خواهیم نمود. با توجه به نمودار کشور کانادا نرخ بیکاری 8.1 درصد را در سال جدید تجربه کرده است.
وضعیت بازار کار و استخدام حسابدار در کانادا
بازار کار حسابداری در کانادا طی سالیان اخیر از شرایط خوبی برخوردار است و انتظار می رود طی سالیان آتی نیز به همین صورت باشد. شایان ذکر است که استخدام حسابدار در کانادا با توجه به اینکه نرخ بیکاری در این رشته پایین تر از حد متوسط است از شرایط مساعدی برخوردار می باشد و افراد با مهارت بالا شانس استخدام بالایی خواهند داشت. معمولا شهر های بزرگ موقعیت کاریابی بالاتری دارند ولی در برخی شهر های کوچکتر کانادا از جمله نیوبرانزویک، نوا اسکوشیا، بریتیش کلمبیا و آلبرتا به نیروی کار حسابداری نیاز دارند و متقاضی را در این زمینه جذب می کنند. یک حسابدار به طور معمول 35 الی 40 ساعت در هفته کار می کند. معمولا ساعات کاری در پایان سال به جهت حجم بالای کار افزایش می یابد. همچنین ممکن است نیاز باشد که یک حسابدار برای سرکشی به دفاتر مشتریان جهت بازرسی سفر کند و سفرهای دورن شهری و یا برون شهری داشته باشد. البته دفاتر اکثر مشتریان، درون شهریست که دفتر حسابداری در آن واقع است و معمولا سفرها درون شهری و بین شهری خواهند بود.
انواع دوره های حسابداری در کانادا
مهاجرت به کانادا به عنوان حسابدار از روش اسکیلد ورکر و کسب اقامت گزینه ای مناسب برای مهاجرت کاری به این کشور می باشد. شایان ذکر است که انواع دوره های حسابداری در کانادا برای متقاضیان این رشته موجود می باشد که در ادامه برخی از این دوره ها را برای شما عزیزان ارائه خواهیم نمود.
- تجارت و مدیریت حسابداری
- حسابداری
- Aat انجمن تکنسین های حسابداری
- حسابرسی
- امور مالی / حسابداری (عمومی)
- مدیریت مالی
- مدل سازی مالی
از جمله بهترین دوره های حسابداری در کانادا می توان موارد زیر را نام برد :
مدارک کارشناسی ارشد در کانادا (گواهی تحصیل تکمیلی)، آموزش و تمرین حسابداری حرفه ای در کالج هایی از جمله: کالج هامبر و تورنتو که در این دوره ها به دانشجو آموزش داده می شود که به چه نحو اطلاعات مالی و حسابداری را ثبت کنند و در مرحله بعد نحوه مرتب سازی اطلاعات، طبقه بندی کردن اطلاعات مالی، حسابرسی و خلاصه سازی اطلاعات حسابداری آموزش داده می شود.
مدرک acca در کانادا : ACCAیک مدرک است که در بیشتر کشورهای توسعه یافته و در سراسر جهان به رسمیت شناخته شده است.کشورهایی مانند انگلستان، استرالیا، کانادا و بسیاری دیگر ACCA را به عنوان یک مدرک حرفه ای حسابداری قبول دارند و کسانی که دارای این مدرک هستند از فرصت های شغلی خوبی برخوردار خواهند شد.
میزان حقوق و درآمد حسابداران در کانادا
درآمد حسابداران در کانادا با توجه به اینکه بازار کار خوبی دارند به طبع دارای درآمد خوبی نیز می باشند. میزان حقوق و دستمزد حسابداران با توجه به میزان تحصیلات، سابقه کار و جنسیت متفاوت می باشد. هرچقدر میزان سابقه بالاتر باشد به طبع شخص از موقعیت کاری و درآمد بهتری نیز برخوردار خواهد بود. انجمن حسابداران رسمی کانادا میزان حقوق و دستمزد برای یک حسابدار را به طور میانگین80.600 دلار کانادا در سال یا 30 دلار در ساعت تخمین زده است. بالاترین حقوق حدود 127.000 دلار و کمترین حقوق 38.700 دلار کانادا سالیانه تخمین زده شده است.
پرسش و پاسخ متداول در خصوص شرایط مهاجرت حسابداران به کانادا
✅ وضعیت استخدام حسابداران در کانادا چگونه است؟
رشته حسابداری با توجه به اطلاعات بدست آمده از جمله شغل های مورد نیاز بوده بنابراین می توان گفت در صورت داشتن شرایط (تحصیلات مرتبط و سابقه کار) حسابداران از وضعیت استخدام خوبی برخودار می باشند.
✅ شرایط اخذ ویزای کار برای مهاجرت حسابداران به کانادا چیست؟
از طریق شرکت در برنامه اسکیلد ورکر آوردن امتیازات و کسب دعوتنامه می توانند برای ویزای کاری اقدام نمایند و با اقامت دائم به کانادا ورود کنند.
✅ انجمن حسابداران رسمی کانادا چه وظایفی دارد؟
انجمن حسابداران رسمی کانادا نقشی ارزنده در استاندارد گذاری را دارا می باشد. تمام اصول مورد قبول و تایید شده حسابداری که به وسیله جامعه طی سالیان زیاد تعیین شده بود در این انجمن درج گردیده است.
✅ مدرک acca در کانادا چیست؟
ACCA یک مدرک است که در بیشتر کشورهای توسعه یافته و در سراسر جهان به رسمیت شناخته شده است. کشورهایی مانند انگلستان، استرالیا، کانادا و بسیاری دیگر ACCA را به عنوان یک مدرک حرفه ای حسابداری قبول دارند و کسانی که دارای این مدرک هستند از فرصت های شغلی خوبی برخوردار خواهند شد.
✅ آیا شرکت در دوره های حسابداری در کانادا برای ورود به بازار کار این کشور الزامی است؟
بله! زیرا اصول حسابداری کشورها با یکدیگر متفاوت می باشد.
✅ پذیرش رشته های حسابداری در کانادا چه شرایطی دارد؟
داشتن دیپلم 12 ساله، معدل بالای 14، سطح زبان ایلتس 6 و همچنین سن مناسب
✅ بازار کار حسابداری در کانادا چگونه است؟
بازار کارحسابداری در کانادا طی سالیان اخیر از شرایط خوبی برخوردار است و انتظار می رود طی سالیان آتی نیز به همین صورت باشد. شایان ذکر است که استخدام حسابدار در کانادا با توجه به اینکه نرخ بیکاری در این رشته پایین تر از حد متوسط است از شرایط مساعدی برخوردار می باشد و افراد با مهارت بالا شانس استخدام بالایی خواهند داشت.
✅ حقوق و درآمد حسابداران در کانادا چقدر است؟
درآمد یک حسابدار به طور میانگین80.600 دلار کانادا در سال یا 30 دلار در ساعت تخمین زده شده است. بالاترین حقوق حدود 127.000 دلار و کمترین حقوق 38.700 دلار کانادا سالیانه تخمین زده شده است.
سلام
من متولد ۲۰۰۰هستم در حال حاظر در دانشگاه آزاد ترم ۵ کارشناسی حسابداری هستم و در کلاس های اموزشی acca شروع کردم ایلتس ۶/۵ هم دارم و قصد مهاجرت دارم ولی نمیدونم که این Acca و تا چه مرحله ای برم و به جز مدرک لیسانس دانشگاهی و مدرک زبان چه چیز های دیگری پوینت مثبت داره برای تحصیل و در چه رشته هایی میتونم تحصیل کنم به جز حسابداری
ممنون
سلام. می تونید زمانی که مدرک لیسانس دریافت کردید برای ارشد در رشته های مدیرت مالی و… اقدام کنید. کشورهای آمریکا، کانادا، انگلیس، فنلاند، هلند و… می تونه گزینه های خوبی باشد