رشته معماری در ترکیه و مقدمه ای بر آن
رشته معماری در سال های اخیر به یک رشته محبوب در بین دانشجویان بین المللی تبدیل شده است. چرا که تحصیل در رشته معماری، فرصتی برای کسب تجربه و در عین حال کسب دانش و مهارت های لازم برای فرصت های شغلی آینده را فراهم می کند. در این نوشتار شرایط کشور ترکیه برای تحصیل در این رشته پرطرفدار را بررسی خواهیم کرد. می توان گفت که کشور ترکیه، به دلیل هزینه های مناسب تحصیل، بیشتر مورد توجه دانشجویان است، منتها به دلیل شرایط سخت کاریابی پس از تحصیل، بسیاری از دانشجویان، کشورهای اروپایی را به این کشور ترجیح می دهند.
در این مقاله به بررسی رشته معماری در ترکیه از شرایط تحصیل تا زمان اشتغال این رشته می پردازیم. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با رشته مهندسی معماری در ترکیه می توانید با موسسه ام آی ای اتریش تماس بگیرید و به صورت رایگان مشاوره دریافت کنید.
اگر قصد مهاجرت به ترکیه دارید باید این نکات را بدانید:
- دانلود
- 0 ثانیه
- 9 K
فایل صوتی این ویدئو
- دانلود
- 15 دقیقه
- 43 K
آنچه در این مقاله می خوانید:
فایل ویدئویی خدمات موسسه MIE برای تحصیل در خارج از کشور
- دانلود
- 0 ثانیه
- 21 K
فایل صوتی این ویدئو
- دانلود
- 7 دقیقه
- 54 K
مزایا و معایب تحصیل رشته معماری در دانشگاه های ترکیه
قطعا، تحصیل در ترکیه در هر رشته ای مزایا و معایبی برای دانشجویان خواهد داشت. بررسی مزایا و معایب در جهت انتخاب بهترین گزینه، یکی از عوامل مهم به شمار می آید. در ادامه معایب و مزایای تحصیل رشته معماری در دانشگاه های ترکیه را بیان می کنیم.
معایب تحصیل در ترکیه:
-
- امکان تحصیل رایگان تنها در دانشگاه های دولتی این کشور و به شرط تسلط به زبان و داشتن مدرک زبان ترکی میسر است.
- یادگیری زبان ترکی برای دانشجویان بین المللی دشوار می باشد.
- شهریه دانشگاه های خصوصی که به زبان انگلیسی تدریس می کنند، بسیار بالا می باشد.
- کمبود خوابگاه های دولتی برای دانشجویان بین المللی
- نرخ بیکاری بالا و شانس کاریابی پایین، پس از تحصیل در ترکیه، برای دانشجویان بین المللی.
مزایای تحصیل در ترکیه شامل:
-
- اجازه کار در حین تحصیل وجود دارد.
- در برخی موارد دانشجویان واجد شرایط می توانند از بورسیه های تحصیلی استفاده کنند.
- امکان دریافت ویزای همراه برای همسر و فرزندان زیر 18 سال.
- امکان تحصیل به زبان انگلیسی و ترکی
- مقرون به صرفه بودن هزینه های زندگی
- موقعیت جغرافیایی ایران و ترکیه نزدیک به هم می باشد.
شرایط و مدارک لازم برای پذیرش دانشگاه های معماری در ترکیه
یکی از زیرشاخه های مهندسی، رشته معماری می باشد که در دانشکده های فنی و مهندسی، در دانشگاه های ترکیه ارائه می شود.
رشته مهندسی معماری در دانشگاه های ترکیه به زبان انگلیسی یا ترکی تدریس می شود، بنابراین یکی از شرایط اولیه تسلط به یکی از این دو زبان برای تحصیل در رشته معماری در کشور ترکیه است. از دیگر شرایط مورد نیاز داشتن تجربه و گواهی نامه های مرتبط در این رشته می باشد. طراحان و معماران باید به برنامه هایی مانند مجموعه Microsoft Office و نرم افزارهای مرتبط آشنایی داشته باشند.
برای ورود به دوره کارشناسی رشته مهندسی معماری در ترکیه که مدت 4 تا 5 سال به طول می انجامد، متقاضیان باید نمره لازم در آزمون های ورودی دانشگاه ها را کسب نمایند. همچنین داشتن سابقه تحصیلی مفید، داشتن روحیه کار گروهی و غیره مورد نیاز است.
الزامات لازم شامل:
-
- تسلط به زبان ترکی یا انگلیسی و ارائه مدرک آن
- ارائه مدرک دیپلم با معدل بالا
- ارائه مدرک تحصیلی قبلی
- ارائه ریز نمرات
- کپی پاسپورت
- عکس 6 قطعه
بهترین دانشگاه های معماری در ترکیه
دانشگاه های زیادی در ترکیه، رشته معماری را ارائه می دهند. در ادامه برخی از برترین دانشگاه های معماری در ترکیه را به علاقه مندان تحصیل در این رشته معرفی خواهیم کرد:
دانشگاه معماری | رتبه جهانی |
Middle East Technical University – Ankara | 551 – 560 |
Bilkent University – Ankara | 591 |
Boğaziçi University – Istanbul | 645 |
Istanbul Technical University – Istanbul | 648 |
Özyeğin University – Istanbul | 1,001 |
Yıldız Technical University – Istanbul | 1,049 |
Bahçeşehir University – Istanbul | 1,769 |
Yeditepe University – Istanbul | 1,916 |
Yaşar University – Bornova | 2,485 |
Istanbul Okan University – Istanbul | 3,189 |
Middle East Technical University – Ankara – World Ranking: 551 – 560
دانشگاه METU یکی از رقابتی ترین دانشگاه های ترکیه می باشد که توانسته است رتبه 560 – 551 جهانی را کسب نماید. هر ساله، از بین دانشجویانی که در آزمون ورودی دانشگاه ملی شرکت می کنند، بیش از 1/3 از 1000 متقاضی با بالاترین امتیاز، METU را انتخاب می کنند. دانشگاه فنی خاورمیانه متعهد به حفظ استاندارد بالای آموزش بر اساس استانداردهای بین المللی است. تمام برنامه های کارشناسی تحت دانشکده مهندسی توسط ABET، به درخواست METU ارزیابی شدند. دانشکده مهندسی این دانشگاه اکنون تمام سیزده برنامه کارشناسی خود را دارد که توسط کمیسیون اعتباربخشی مهندسی تایید شده است.
Bilkent University – Ankara – World Ranking: 591
دانشگاه بیلکنت یکی از بهترین دانشگاه های ترکیه با رتبه جهانی 591، برای دانشجویان بین المللی است که قصد تحصیل در رشته معماری را دارند. دانشگاه بیلکنت طیف وسیعی از رشته های تحصیلی را ارائه می دهد. این دانشکده شامل نه دانشکده است: آموزش، مدیریت بازرگانی، علوم انسانی و ادبیات، مهندسی و حقوق. برنامه های این دانشکده ها همگی به زبان انگلیسی تدریس می شوند. دانشگاه بیلکنت دارای هیئت علمی بین المللی از بیش از 40 کشور در سراسر جهان و تعداد فزاینده ای از دانشجویان بین المللی است.
Boğaziçi University – Istanbul – World Ranking: 645
دانشگاه بوغازیچی در ابتدا به عنوان کالج رابرت، یک دانشگاه آمریکایی توسط خیرین و مبلغان در ترکیه در سال 1863 تأسیس شد. امروزه، این دانشگاه کاملاً تحت مدیریت ترکیه است، اما روابط قوی با سیستم دانشگاهی آمریکا دارد. دانشگاه بوغازیچی بیشترین متقاضی را در کنکور سراسری دارد. در این دانشگاه برتر ترکیه که در رتبه 645 جهانی قرار دارد، دانشجویان می توانند برنامه های شناخته شده ای مانند مهندسی معماری، مهندسی کامپیوتر، مهندسی صنایع، مهندسی برق و الکترونیک را دنبال کنند. علاوه بر مهندسی، علوم اجتماعی و آموزش نیز رشته های مورد علاقه بسیاری از دانشجویان داخلی و بین المللی است.
Istanbul Technical University – Istanbul – World Ranking: 648
در سطح جهانی، عضویت در خانواده ITU همیشه یک امتیاز است. دانشگاه فنی استانبول عضوی از شبکه های بین المللی مانند TIME، IAESTE، EELISA، Erasmus و ATHENS و همچنین بخشی از 450 کنوانسیون می باشد. بنابراین، ITU فرصت های آموزشی و کارآموزی متعددی را در سراسر جهان به شما ارائه می دهد و در رتبه 648 در جهان قرار گرفته است. در پایان تحصیل، دانشجویان این فرصت را خواهند داشت که با داشتن دو مدرک کارشناسی از ITU و دانشگاه مورد نظر خود در خارج از کشور تفاوت ایجاد کنند. دانشگاه فنی استانبول با دانشگاهیان و برنامه های بین المللی خود به زبان انگلیسی، آموزش در سطح جهانی را ارائه می دهد.
Özyeğin University – Istanbul – World Ranking: 1,001
دانشگاه Ozyegin، یکی از بهترین دانشگاههای ترکیه برای دانشجویان بینالمللی، دانشگاهی جوان است که توسط میلیاردر ترکHusnu Ozyegin برای ایجاد یک دانشگاه تحقیقاتی کارآفرینی مقرون به صرفه تأسیس شده است. این دانشگاه با الگوبرداری از کمبریج و MIT، چشم اندازی برای یک تجربه دانشجویی متحول کننده دارد. دانشکده های دانشگاه شامل معماری و طراحی، مهندسی، بازرگانی، علوم اجتماعی و حقوق هستند. همچنین دارای مدارسی است که برنامه های پرواز حرفه ای، غذا و هنرهای آشپزی و زبان های مدرن را ارائه می دهند. دانشگاه اوزیگین در رتبه 1،001 جهانی قرار دارد.
Yıldız Technical University – Istanbul – World Ranking: 1,049
دانشگاه فنی Yildiz یکی از هفت دانشگاه دولتی واقع در استانبول با رتبه جهانی 1،049 است و همچنین سومین دانشگاه قدیمی ترکیه است که تاریخچه آن به سال 1911 باز می گردد. دانشگاه فنی یلدیز به عنوان یک مؤسسه پیشرو در ترکیه، که به دلیل مهارت های مهندسی خود مشهور است، سابقه افتخارآفرینی دارد. 11 دانشکده آن، که در دو پردیس مستقر در استانبول گسترده شده اند، میزبان بیش از 250 برنامه کارشناسی و کارشناسی ارشد هستند که از علوم و مهندسی تا هنر، علوم اجتماعی و علوم انسانی را شامل می شود.
Bahçeşehir University – Istanbul – World Ranking: 1,769
دانشگاه باهچه شهیر (BAU) با 6 پردیس خود فرصت های تحصیلی را در بخش های مختلف استانبول ارائه می دهد. 9 دانشکده، 1 دانشکده علوم کاربردی، 1 هنرستان، 1 مدرسه زبان، 1 مدرسه حرفه ای و یک مدرسه تحصیلات تکمیلی با 12 برنامه مختلف در دانشگاه وجود دارد که پردیس اصلی آن نیز در بشیکتاش است. دانشگاه باهچه شهیر همواره در تلاش است که نیروی پیشرو در ارتقای دانش، در سطح منطقه و ملی باشد. این دانشگاه دارای رتبه 1،769 در سطح جهانی است.
Yeditepe University – Istanbul – World Ranking: 1,916
دانشگاه یدیتپه در سال 1996 توسط بنیاد آموزشی و فرهنگی استانبول، به عنوان یک دانشگاه خصوصی تاسیس شد که دارای رتبه 1،916 در سطح جهانی و یکی از دانشگاه های برتر ترکیه می باشد.
زبان اصلی تدریس در دانشگاه یدیتپه انگلیسی است. اکثر دپارتمانهای دانشگاه یدیتپه به زبان انگلیسی (از جمله دانشکدههای پزشکی و دندانپزشکی) به صورت ۱۰۰٪ تدریس میشوند. به عنوان زبان آموزشی ایتالیایی و ترکی نیز ارائه می شود. دانشگاه یدیتپه با 175 آزمایشگاه و 46 آتلیه یکی از مجهزترین دانشگاه های ترکیه است. دانشگاه یدیتپه در منطقه آتاشهیر در استانبول قرار گرفته است. پردیس یدیتپه به اصطلاح «پردیس سبز» است و یکی از معدود دانشگاههای ترکیه است که انرژی خود را با سیستمهای خورشیدی نیز تولید میکند.
Yaşar University – Bornova – World Ranking: 2,485
دانشگاه یاشار در سال 2001 در ازمیر توسط بنیاد ورزش و آموزش Selçuk Yaşar با مأموریت تولید آموزش، تحقیق و خدماتی که فرهنگ علم، هنر و طراحی را اتخاذ می کند و به توسعه جامعه در سطح محلی و جهانی کمک می کند، تأسیس شد. هدف دانشگاه یاشار پرورش افرادی مجهز به دانش آکادمیک و حرفه ای، آگاهی از مسئولیت اجتماعی و حساسیت هنری است به گونه ای که تفاوت مورد نیاز دانشجویان را ایجاد کند. فعالیت های آموزشی با 10 رشته در مقطع دکتری، 23 رشته در مقطع کارشناسی ارشد، 32 رشته در مقطع کارشناسی و 13 رشته در مقطع کاردانی در دانشگاه ادامه دارد. این دانشگاه در زمانی کم توانسته است در رتبه 2،485 جهانی قرار بگیرد.
Istanbul Okan University – Istanbul – World Ranking: 3,189
دانشگاه اوکان یکی از دانشگاه های پیشرو در استانبول است. این دانشگاه با رتبه جهانی 3،189 در سال 1999 توسط بنیاد فرهنگ، آموزش و ورزش اوکان تأسیس شد. دانشگاه اوکان علاوه بر آموزش آکادمیک بر یادگیری عملی نیز تمرکز دارد، بنابراین مراکز آموزشی بسیاری مانند مرکز تحقیقات و کاربرد یادگیری، مرکز هنرهای آشپزی و مرکز آموزش مداوم دارد. دانشگاه اوکان شامل برنامه های متنوع (پزشکی، مهندسی، اداری، علوم اجتماعی و هنر) 63 دوره کارشناسی، 41 برنامه کارشناسی ارشد، و 13 برنامه دکتری تحت ده دانشکده، دو مدرسه حرفه ای و سه دانشکده تحصیلات تکمیلی است. دانشگاه اوکان به دانشگاهی در سطح جهانی تبدیل شده است که با ارائه آموزش با بالاترین استانداردها به بهبود کشور و زندگی تجاری آن کمک می کند و در نتیجه دانشجویان خود را برای ورود به دنیای تجارت مدرن آماده می کند.
هزینه تحصیل رشته معماری در ترکیه
15 دانشگاه در ترکیه، رشته معماری را برای تحصیل دانشجویان ارائه می دهند و تقریبا می توان گفت امکان تحصیل معماری در همه شهرهای بزرگ ترکیه وجود دارد. این نکته قایل ذکر است که دانشگاه هایی که معماری را به زبان ترکی ارائه می دهند، هزینه بسیار پایینی برای دانشجویان دارند. همچنین اکثر دانشگاه های ترکیه به زبان ترکی هستند بنابراین گزینه های زیادی برای انتخاب دانشگاه و تحصیل به زبان انگلیسی نخواهید داشت. در واقع تعداد کمی از دانشگاه های ترکیه، امکان تحصیل معماری به زبان انگلیسی را فراهم می کنند که این دانشگاه ها هم شهریه های نسبتا بالایی دارند. دانشگاه های انگلیسی زبان خصوصی هستند به همین دلیل شهریه بالایی برای تحصیل خواهند داشت. در ادامه به معرفی هزینه های تحصیلی در دانشگاه های مختلف ترکیه می پردازیم. دانشگاه های دولتی و دانشگاه های خصوصی ترکیه مقدار شهریه را برای دانشجویان اتحادیه اروپا و سایر کشورها مشخص می کنند و تصمیم گیری در این رابطه با خود دانشگاه است. به همین دلیل است که بررسی وب سایت رسمی دانشگاه بهترین راه برای کشف مقداری است که باید پرداخت کنید.
دانشگاه | زبان تحصیل | هزینه سالانه |
İstanbul Gelişim University İstanbul | انگلیسی | 7،750 دلار |
İstanbul Okan University İstanbul | انگلیسی | 4،600 دلار |
İstanbul Medipol University İstanbul | انگلیسی | 7،500 دلار |
دانشگاه ایستینیه استانبول | انگلیسی | 5,000 دلار |
دانشگاه Ozyegin İstanbul | انگلیسی | 12,000 دلار |
دانشگاه Bahçeşehir İstanbul | انگلیسی | 7,900 دلار |
دانشگاه اقتصاد ازمیر | انگلیسی | 8,500 دلار |
İstanbul Bilgi University İstanbul | انگلیسی | 9,720 دلار |
دانشگاه یدیتپه استانبول | انگلیسی | 12،500 دلار |
بورسیه در رشته معماری در ترکیه
در ترکیه، بورسیه تحصیلی برای دانشجویانی که قصد تحصیل در رشته معماری دارند، در نظر گرفته می شود. این بورسیه ها توسط ارگان های مختلف و دولت ترکیه تامین می شود. بورسیه تحصیلی توسط ارگان های مختلف در ترکیه برای دانشجویان بین المللی که به تحصیل رشته معماری می پردازند، ارائه می شود. این بورسیه ها برای کمک هزینه زندگی و کمک هزینه های تحصیلی دانشجویان در نظر گرفته می شوند. بورسیه های تحصیلی رشته معماری در ترکیه توسط دانشگاه ها، سازمان های بین المللی و دولت ترکیه تامین می شود.
بورسیه تحصیلی ترکیه توسط جمهوری ترکیه اجرا می شود. این بورسیه به عنوان یک برنامه آموزشی عالی برای دانشجویان بین المللی است و بودجه آن توسط دولت تامین می شود. هدف اصلی بورسیه های ترکیه ارائه فرصت های برابر برای دانشجویان موفق در سراسر جهان به منظور دریافت تحصیلات بورسیه در استانداردهای بین المللی است. همچنین هدف آن توسعه همکاری های متقابل بین ترکیه و سایر کشورها و کمک به توسعه منطقه ای و جهانی می باشد. در رشته معماری و در بسیاری از زمینه ها مانند دانشگاه هنر، اقتصاد ادبیات، فناوری و غیره این بورسیه ها ارائه می شوند.
مدارک لازم برای بورسیه در رشته معماری در ترکیه
دانشجویانی که برای بورسیه تحصیلی درخواست داده اند و پذیرش شده اند، باید مدارک لازم برای بورسیه را تحویل دهند.
- ارائه آخرین مدرک تحصیلی به عنوان مثال در صورتی که در مقطع کارشناسی ارشد قصد اخذ بورسیه تحصیلی را دارید، باید مدرک کارشناسی را ارائه دهید.
- برای دانشگاه های انگلیسی زبان ترکیه باید مدرک زبان تافل یا آیلتس ارائه دهید.
- ارائه کارت کلی و گذرنامه
- ارائه ریز نمرات
- عکس
- ارائه مدرک قبولی در آزمون های ورودی دانشگاه ها از قبیل GRE و GMAT
- ارائه توصیه نامه
ادامه تحصیل در رشته معماری در ترکیه
رشته معماری از زیر شاخه های رشته مهندسی است که محبوبیت زیادی در ترکیه دارد. ادامه تحصیل در رشته معماری در مقاطع بالاتر مانند کارشناسی ارشد و دکتری برای دانشجویان امکان پذیر است. با دارا بودن شرایط لازم برای هر کدام از این مقاطع و طی کردن روال پذیرش، می توان به ادامه تحصیل در این رشته پرداخت.
کارشناسی ارشد رشته معماری در ترکیه
طول دوره کارشناسی ارشد در رشته معماری 2 ساله است و دانشجویان می بایست ترم های تحصیلی خود را در ماه های اکتبر تا ژانویه و فوریه تا جولای، به انجام می رسانند. دانشجویان موظف اند در پایان دوره، پایان نامه خود را به بهترین شکل ارائه دهند. برای دوره های کارشناسی ارشد دو هفته تعطیلات در نظر گرفته شده است که در بین ماه های جولای و اکتبر می باشد. به طور کلی این تعطیلات برای هر کدام از دانشگاه ها متفاوت است.
با توجه به نوع دانشگاهی که به تحصیل رشته معماری می پردازید، هزینه های متفاوتی خواهد داشت. همانطور که می دانید هزینه دوره های ترکی نسبت به دوره های زبان انگلیسی پایین تر خواهد بود. شهریه دانشگاه های دولتی برای تحصیل رشته معماری بیت 100 یورو تا 200 یورو و هزینه دانشگاه های خصوصی بیش از 2،000 دلار می باشد.
دکتری در رشته معماری در ترکیه
نزدیکی جغرافیایی کشور ترکیه به اروپا، سبب شده است که سیستم آموزشی دوره های PHD معماری در ترکیه نیز به کشورهای اروپایی شبیه باشد. ترکیه برای تحصیل دکتری در معماری، از فرآیند بولونیا پیروی می کند که کاملاً مشابه به کشورهای اروپایی می باشد. برای تحصیل در رشته معماری در ترکیه به 4 سال زمان نیاز است. پس از فارغ التحصیلی در این رشته، دانشجویان مدرک دکتری خود را که توسط کمیته دانشکده دانشگاه مورد نظر تایید شده، دریافت خواهند کرد. هزینه تحصیل دانشجویان بین المللی در مقطع دکتری معماری، مبلغی بین 500 تا 800 یورو در دانشگاه های دولتی برای هر ترم باید می باشد.
بازار کار رشته معماری در ترکیه
دانشجویانی رشته معماری در ترکیه، پس از فارغ التحصیلی به دنبال یافتن بهترین موقعیت های شغلی، ممکن است با کارفرمایان زیادی مصاحبه کنند. دانشجویانی که دارای نمرات بالا در دوره تحصیلی خود هستند، مزیتی برای اشتغال آن ها به حساب می آید. ترکیه در زمینه معماری داخلی و فضای باز پیشرفت بسیاری داشته است و فرصت های شغلی جدیدی برای مهندسین معماری و طراحان به وجود آورده است. وظیفه اصلی معماران در ترکیه طراحی ساختمان است اما علاوه بر این، معماران می توانند به طراحی سازه های تزئینی همچون لوازم جانبی و آبنما بپردازند. همچنین برای آن دسته از دانشجویانی که به تحصیل معماری داخلی پرداخته اند، می توانند در زمینه طراحی داخلی به کار مشغول شوند.
مهندسین معماری برای اینکه شرایط بهترین برای استخدام داشته باشند، لازم است که نرم افزار طراحی را پردازش کرده و با آن کار کنند. در اکثر موارد مهندسین معماری به نرم افزارهای این رشته مسلط هستند. معماران در پایان تحصیل می توانند در دفاتر معماری و طراحی داخلی مشغول به کار شوند. علاوه بر این، می توانند دفتر طراحی داخلی خود را داشته باشند و به طور مستقل کار کنند. مکان هایی که یک مهندس معمار می تواند در آینده شغلی خود در آن ها کار کند، شامل سازمان های دولتی و خصوصی، شرکت های بزرگ و کوچک طراحی، آژانس های معماری و طراحی داخلی است. همچنین عناوین شغلی آن ها شامل طراح داخلی، مشاور طراحی، طراح نمایشگاه و غیره می باشد. به طور کلی معماران با رشته های دیگر از جمله معماران، طراحان صنعتی و طراحان گرافیک ارتباط خواهند داشت.
شرایط کار در حین تحصیل در رشته معماری در ترکیه
یک قانون کار که اخیراً در ترکیه اجرا شده است به دانشجویان بین المللی اجازه می دهد تا با توجه به درخواست مجوز کار دانشجویی، به صورت پاره وقت کار کنند. دانشجویان مقطع کارشناسی باید سال اول تحصیل خود را قبل از 24 ساعت کار در هفته به پایان برسانند. علاوه بر این، دانشجویان در برنامه های کارشناسی ارشد یا دکترا ممکن است به صورت تمام وقت یا به عنوان محقق در موسسه خود کار کنند.
در بیشتر دانشگاه های ترکیه، برای دانشجویان بین المللی شرایط کار در حین تحصیل به وجود آمده است. این قضیه برای دانشجویان معماری نیز صدق می کند. دانشجویان رشته معماری در ترکیه می توانند برای کمک هزینه زندگی و تحصیل خود کار دانشجویی انجام دهند و حقوق دریافت کنند. فرصت و شرایط کار حین تحصیل بیشتر برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری معماری در دسترس است.
فرصت های شغلی پس از فارغ التحصیلی در رشته معماری در ترکیه
رشته معماری جزء رشته های پر تقاضا و محبوب در سراسر جهان است که بازار کار مناسبی دارد و همانطور که گفته شد، معماری از رشته های پرطرفدار در ترکیه است، منتها فرصت های شغلی زیادی برای معماران پس از فارغ التحصیلی در این کشور وجود ندارد. با توجه به گرایش تحصیلی و توانایی فرد، دانشجویان پس از فارغ التحصیلی می توانند در یک عنوان شغلی مناسب به کار مشغول شوند. همچنین می تواند یه صورت حرفه ای در یک زمینه کار کنند. فرصت های شغلی که برای فارغ التحصیلان رشته معماری وجود دارد شامل:
- معماری منظر
- معماری ساختمان
- معماری دریایی
- صنعت
- تکنیسین معمارس
- نقشه بردار ساختمان
- شهرساز
- نقشه بردار ساختمان
- شهرها
- طراح تولید
- شهرداری ها
- تکنولوژیست معماری
- نظارت بر مراحل ساخت و ساز
- طراحی داخلی و فضا
- شرکت های مهندسی
- مدیر پروژه
- تحلیلگر محیط زیست
- دفتر معماری
- انجمن های مسکن
- بازرس سایت
- بازرس بناهای تاریخی
- توسعه پروژه
- مهندس سازه
- مدیر تاسیسات
درآمد مهندس معماری در ترکیه
معماری یک رشته پردرآمد در ترکیه می باشد که از جایگاه بالایی برخوردار است. دانشجویان مقطع لیسانس پس از فارغ التحصیلی درآمد بسیار بالایی کسب خواهند کرد. درآمد معماران در ترکیه مقداری قابل توجه است به طوری که حداقل مقدار حقوق آن ها در سال حدود 80,329 لیر و حداکثر حقوق 141،100 لیر می باشد. حقوق معماران در ترکیه قابل مقایسه با حقوق یک پزشک است که مبلغ 170،000 لیر است. البته درآمد یک مهندس معماری به مهارت و رزومه وی بستگی دارد و ممکن است بیشتر از درآمد یک جراح باشد.
تحصیل در رشته معماری در ترکیه از طریق موسسه ملک پور
با توجه به بازار کار رشته معماری در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا، به خصوص رشته های طراحی داخلی و خارجی ساختمان بسیاری از متقاضیان به تحصیل در این رشته علاقه دارند. بنابراین انتخاب بهترین کشور برای ادامه تحصیل در رشته معماری، یکی از مهمترین چالش های پیش روی علاقه مندان به این رشته است. به دلیل نزدیکی بودن ترکیه به ایران و هزینه های مقرون به صرفه تحصیل معماری در ترکیه، از این رشته استقبال زیادی می شود. اما آنچه مسلم است، توجه به همه جوانب برای انتخاب مقصد مهاجرت تحصیلی، بسیار ضروری است.
موسسه ملک پور که سال ها تجربه کاری در زمینه اخذ ویزای تحصیلی در بهترین کشورهای دنیا را دارد، می تواند جهت تحصیل رشته معماری در ترکیه یا دیگر کشورها شما را راهنمایی کند و الزامات لازم را انجام دهد. موسسه ملک پور اقدامات لازم جهت اخذ ویزای تحصیلی و پذیرش در بهترین دانشگاه های دنیا، برای تحصیل رشته معماری را انجام خواهد داد، در صورت موفق شدن شما می توانید به این کشور مهاجرت کنید و به تحصیل بپردازید در غیر این صورت آفر های دیگری در اختیار شما قرار می دهد که آینده شما را تحت تاثیر مثبت قرار خواهد داد. شما می توانید برای اخذ مشاوره رایگان با مشاورین موسسه MIE تماس بگیرید و سوالات خود را با آن ها در میان بگذارید.
پرسش و پاسخ متداول در خصوص تحصیل رشته معماری در ترکیه
.
✅برای تحصیل رشته معماری در ترکیه کدام دانشگاه ها مناسب اند؟
دانشگاه های زیادی در ترکیه رشته معماری را ارائه می دهند در این میان دانشگاه های فنی استانبول، بیلکنت، بوقازیچی، فنی خاورمیانه و غیره بهترین دانشگاه ها برای تحصیل در این رشته می باشند.
✅حقوق معماری در ترکیه چه مقدار است؟
مهندسین معماری بین 80،329 تا 141،100 لیر در سال با توجه به سابقه کاری و مهارت خود درآمد دارند.
✅برای تحصیل معماری در ترکیه، متقاضی باید چه شرایط داشته باشد؟
قبولی در آزمون های ورودی، یادگیری و ارائه مدرک زبان، داشتن علاقه و مهارت شخصی در این زمینه و داشتن مدارک تحصیلی پیش نیاز از جمله مهمترین شرایط تحصیل در رشته معماری در ترکیه است.
✅آیا دانشجویان معماری در ترکیه می توانند در حین تحصیل کار کنند؟
بله! دانشجویانی بین المللی و محلی که به تحصیل رشته معماری در ترکیه مشغول هستند می توانند در حین تحصیل کار دانشجویی انجام دهند.