تحصیل دکترا در فنلاند و مقدمه ای بر آن
دانشجویانی که قصد دارند به تحصيل دکتری در رشته مورد علاقه خود بپردازند خوب است بدانند که کشور فنلاند امکان تحصیل دکتری به زبان انگلیسی را در دانشگاه های خود فراهم کرده است. به همین علت در مقاله تحصیل دکتری در فنلاند جزئیات کامل و علمی را در اختیار داوطلبان تحصیل در خارج از کشور مطرح می نمائیم. فنلاند به دلیل داشتن دانشگاه هایی با رتبه علمی برتر و کیفیت زندگی عالی مورد توجه دانشجویان بین المللی قرار دارد.
برای تحصیل در این مقطع تحصیلی جهت دریافت پذیرش به سوپروایزر و رزومه ای قوی نیاز دارید با این مقدمه همراه باشید تا در این مطلب از لیست تمامی مدارک و شرایط مطلع گردید. توجه به این نکته ممکن است به شما کمک کند که برای بررسی شرایط خود و اعضای خانواده می توانید با موسسه MIE تماس برقرار کنید و رایگان درخواست مشاوره دهید.
فایل ویدئویی موسسه MIE درخصوص مقایسه تحصیل در فنلاند با سایر کشورهای اروپایی
- دانلود
- 0 ثانیه
- 1
فایل صوتی این ویدئو
- دانلود
- 8 دقیقه
- 63 K
شرایط تحصیل دکتری در فنلاند
فنلاند یکی از کشورهای بسیار زیبا است که امنیت و کیفیت زندگی در آن بالا بوده و طبیعتی بکر دارد. خوشبختانه در کشور فنلاند برنامه های تحصیلی زیادی به زبان انگلیسی ارائه می شود و مردم این کشور نیز زبان انگلیسی را به خوبی بلد هستند. به همین دلیل دانشجویان زیادی تمایل دارند تحصیلات تکمیلی خود را در این کشور سپری کنند. این کشور برای افرادی که قصد دارند در رشته خود به صورت تخصصی، در مقطع دکتری ادامه تحصیل دهند بسیار مناسب می باشد. به طور کلی در فنلاند دو نوع دکتری، وجود دارد. که عبارتند از برنامه دکتری ملی که رایج تر نیز می باشد و برنامه دکتری تحقیقاتی استاندارد که دانشجویان می توانند در هریک از این دو برنامه به ادامه تحصیل بپردازند.
برای اکثر رشته های تحصیلی ممکن است که از آگوست تا آخر جولای برای تحصیل در مقطع دکتری در فنلاند بتوانید درخواست دهید و در صورت پذیرش به مطالعات خود در 4 سال به تحصیل بپردازید. پروژه های تحقیقاتی این مقطع از همان سال اول شروع می شود و به دانشجویان کمک می کند تا مستقل عمل کنند. با توجه به نوع پروژه تحقیقاتی ممکن است از متقاضی درخواست شود تا در کنفرانس ها، سمینارها و دوره ها شرکت نماید. این موضوعات با رشته تحصیلی شما مرتبط هستند و توسط خود دانشکده تصمیم گیری می شوند. در پایان دانشجویان باید پایان نامه اصلی خود را ارائه کنند که این مورد در ارزیابی نهایی بسیار تاثیر خواهد داشت.
متقاضیان باید شرایط تحصیل دکتری در فنلاند را به خوبی داشته باشند و مدرک کارشناسی ارشد آن ها باید از یک دانشگاه معتبر و شناخته شده اخذ شده باشد. شرایط دیگر برای تحصیل در این مقطع به گرایش و موضوع تحقیق دانشجو و حتی دانشگاه بستگی خواهد داشت. در نهایت زبان ارائه دروس در دانشگاه مد نظر بسیار مهم است و با توجه به آن از شما مدرک زبان معتبر خواسته می شود.
فایل ویدئویی 60 ثانیه ای موسسه MIE در خصوص شرایط تحصیل در فنلاند
- دانلود
- 1 دقیقه
- 25 K
مراحل اخذ پذیرش دکتری در فنلاند
شاید بدانید که روند پذیرش در فنلاند برای دانشجویان دکتری با سایر کشورها تفاوت دارد. بیشتر مراکز تحصیلی در حال حاضر حداقل چندین برنامه دکتری را ارائه می دهند. متقاضیان معمولاً می توانند به صورت مستقیم برای یکی از این برنامه ها درخواست دهند تا در رشته مورد نظر خود در مقطع دکتری و در دانشگاه مورد نظر خود به تحصیل بپردازند. اولین مرحله برای اخذ پذیرش دکتری در فنلاند ارسال درخواست به دانشگاه مورد نظر می باشد. پس از اینکه درخواست خود را ارسال کردید، با توجه به رشته و دانشگاه مورد نظر، باید مدارک مورد نیازتان را تهیه نموده و ارائه دهید. هر کدام از دانشگاه ها ددلاین مشخصی دارند، برای ارسال درخواست و ارائه مدارک باید در مهلت تعیین شده اقدام نمایید.
پس از اینکه درخواست خود را به دانشگاه ارسال کردید، رزومه شما توسط استاد مربوطه بررسی می شود و مصاحبه ای ترتیب داده می شود. مصاحبه به طور معمول آنلاین برگزار می شود و از طریق برنامه هایی همچون زوم یا اسکایپ است. محتوای مصاحبه در این خصوص است که هدف و انگیزه متقاضی برای ادامه تحصیل مشخص شود. با توجه به اینکه برای تحصیل در مقطع دکتری فاند تحصیلی و بورسیه هایی ارائه می شود، هزینه تحصیلی پایینی دارد به همین دلیل پذیرش در این مقطع بسیار رقابتی است. بنابراین مصاحبه یک بخش مهمی از فرآیند پذیرش می باشد. با طی کردن مراحل ذکر شده، متقاضی شانس بالایی برای پذیرش به دست خواهد آورد.
مدارک لازم برای تحصیل دکتری در فنلاند
پس از ارسال درخواست برای تحصیل دکتری در فنلاند، متقاضیان باید مدارکی را تهیه کنند و به دانشگاه مربوطه ارائه دهند. همانطور که گفتیم مدارک شما با توجه به پارامترهای مختلفی می تواند متفاوت به نظر برسد اما مدارک کلی برای تحصیل دکتری در فنلاند در زیر گردآوری شده اند:
- سوابق تحصیلی
برای نشان دادن این سند می توانید مدارک تحصیلی پیشین خود را ارائه دهید. ترجمه رسمی فنلاندی و تاییدیه یک وکیل ممکن است لازم باشد.
- مراجع تاییدکننده یا توصیه نامه
همزمان با درخواست پذیرش حداقل 2 مرجع را باید ارائه دهید و از این طریق نشان دهید که قبلا این مراجع با شما کار کرده اند و از اعضای یک دانشگاه هستند.
- نامه پوششی یا انگیزه نامه
بیانیه شخصی و یا بیانیه هدف نام دیگر این نامه است که در آن باید اثبات کنید که هدف شما از انتخاب برنامه تحصیلی که قصد ثبت نام در آن را دارید چیست و ثابت کنید برای تحصیل در این برنامه شایستگی دارید.
- سوابق کاری
در صورتی که سابقه کاری دارید نیاز است که گواهی ارائه دهید تا نشان دهد در موسسه، شرکت یا ارگانی به مدت مشخص مشغول به کار بوده اید.
- مدرک زبان
جهت تحصیل در برنامه های انگلیسی زبان باید بتوانید تسلط خود را بر سطح مناسبی از آیلتس و تافل نشان دهید. دانشگاه شما تعیین می کند که به چه نمره ای نیاز است. اما برای دروسی که فنلاندی ارائه می شوند باید از قبل میزان دانش زبان فنلاندی خود را به اثبات برسانید که معمولا سطح متوسط تا پیشرفته این زمان و با استفاده از گواهینامه ملی فنلاند مهارت زبان (YKI) قابل نشان دادن است.
- مدرک کارشناسی ارشد
شما باید مدرک کارشناسی ارشد خود را که از یک موسسه معتبر و قابل تایید اخذ شده را به همراه ریز نمرات به دانشگاه ارائه دهید.
هزینه تحصیل دکتری در فنلاند
امروزه فنلاند برای تحصیل مقرون به صرفه بوده و به همین علت دانشجویان تمایل دارند دکتری خود را در این کشور اخذ نمایند. سابقا هزینه دکتری در فنلاند در رشته های مختلف برای همه دانشجویان محلی و بین المللی رایگان بود، اما در 5 سال اخیر دانشجویان غیر اتحادیه اروپا موظف به پرداخت هزینه تحصیل خود هستند. کمترین هزینه ای که دانشگاه های فنلاند از دانشجویان بین المللی برای تحصیل دکتری دریافت می کنند 1500 یورو در سال است. اما عموما هزینه های تحصیل دکترا در فنلاند برای برنامه های مختلف تحصیلی ممکن است از 2500 تا حدود 18000 یورو در سال، متفاوت باشد.
در برخی از دانشگاه های فنلاند، برای طیفی از رشته امکان کار در حین تحصیل وجود دارد که دانشجو در دانشگاه و به عنوان استاد استخدام می شود که حقوق دریافت می کند و علاوه بر این می تواند از مزایای تامین اجتماعی استفاده کرده و مالیات نیز پرداخت کند. این کار باعث می شود که دانشجو به صورت رایگان تحصیل کند و حقوق دریافت کند. علاوه بر شهریه دانشجویان موظف به پرداخت ماهانه هزینه های زندگی خود هستند که با توجه به محل زندگی و ترجیحات فردی مبلغی متفاوت است. به طور کلی هزینه زندگی دانشجویان دکتری در فنلاند، ماهانه مبلغی بین 800 تا 1000 یورو می باشد.
تحصیل دکتری در فنلاند PHD با فاند (بورس کامل)
اگرچه هزینه تحصیل دوره دکتری در فنلاند بسیار پایین است اما بورسیه و فاند تحصیلی نیز به دانشجویان ارائه می شود. PHD با بورس کامل در فنلاند یا همان تحصیل PHD با فاند در فنلاند به پرداخت هزینه های تحصیل و زندگی دانشجویان کمک می کند ولی بورسیه های دیگری نیز غیر از فول فاند قابل ارائه هستند. جدول زیر فاند تحصیلی برای دانشجویان بین المللی را نشان می دهد. برای اطلاع از بورسیه ها، با موسسه یا دانشگاه خود تماس بگیرید تا فرصت های مالی را دریافت کنید. جالب است که در این کشور حتی بورسیه هایی وجود دارند که حق مسکن را نیز به دانشجویان پرداخت می نمایند. به طور کلی تحصیل PHD با بورس کامل در فنلاند وجود دارد که به عنوان یک امتیاز برای دانشجویان به حساب می آید.
فاند و بورسیه دکتری در فنلاند | |
(EDUFI) یا بورسیه های آژانس ملی آموزش | برای دانشجویان دکتری از تمامی کشورها با مبلغ 1500 یورو در ماه به مدت 3 الی 12 ماه در دسترس است. |
بورسیه فولبرایت | برای دانشجویان آمریکایی به مدت 9 ماه کمک هزینه هزار تا 1500 یورویی تعلق می گیرد. |
دانشگاه های برتر فنلاند برای تحصیل دکتری
دانشگاه های فنلاند خوشبختانه در حال توسعه بوده و در رتبه بندی های جهانی مورد تشویق قرار گرفته اند. دلایل زیادی وجود دارد که چرا فنلاند می تواند مکانی برای شروع دکتری در رشته مورد نظر شما باشد. در یک حالت کلی موسسات آموزش عالی فنلاند در 2 مورد معرفی شده اند که فقط یکی از آن ها ارائه دهنده دکتری است که در زیر دسته بندی شده اند:
- در فنلاند 13 دانشگاه مقطع تحصیلی دکتری را ارائه می کنند که به ترویج تحقیقات دانشگاهی مستقل می پردازند و آموزش عالی نیز بر اساس همین تحقیقات است.
- نوع دیگر 22 دانشگاهی هستند که به صورت علمی کاربردی بوده ولی دکتری ندارند. این مراکز آموزش عالی برای مشاغل تخصصی حرفه ای هستند و به ارتقا صنعت از طریق توسعه کاربردی و تحقیق کمک می کنند.
دانشجویان بین المللی می توانند برای دانشگاه های نوع اول استاندارد درخواست دهند. زیرا کشور فنلاند تعدادی از موسسات معتبر جهانی را در خود جای داده است که در میان 500 دانشگاه برتر دنیا قرار دارند. دانشگاه هلسینکی از جمله دانشگاه های مذکور است که قدیمی تر است.
برترین دانشگاه های فنلاند |
دانشگاه هلسینکی |
دانشگاه فنلاند شرقی |
دانشگاه آلتو |
دانشگاه واسا |
دانشگاه اولو |
دانشگاه تورکو |
دانشگاه Jyväskylä |
دانشگاه تامپره |
دانشگاه صنعتی Lappeenranta-Lahti LUT |
پیدا کردن سوپروایزر برای تحصیل دکتری در فنلاند
شاید سخت ترین و مهم ترین شرط دریافت پذیرش در مقطع دکتری فنلاند انتخاب سوپروایزر باشد. متقاضیانی که قصد دارند برای ادامه تحصیل دکتری به فنلاند مهاجرت کنند در ابتدا باید دانشگاه و رشته تحصیلی خود را انتخاب کنند و پس از آن به دنبال یک استاد راهنما یا سوپروایزر باشند. در پیدا کردن استاد راهنما برای PHD دانشجویان در دو دسته قرار می گیرند. دسته اولی دانشجویانی هستند که مقیم فنلاند بوده و در کشور حضور دارند و دسته دوم دانشجویانی هستند که خارج از اتحادیه اروپا و فنلاند می باشند.
برای دانشجویان دسته اول، این امکان وجود دارد که به صورتی حضور استاد راهنمای خود را ملاقات کنند و از شرایط پذیرش دانشگاه آگاه شوند. همچنین در مورد رشته تحصیلی و موارد مرتبط با تحصیل با وی صحبت کنند. در این حالت اخذ پذیرش سریع تر اتفاق می افتد و دانشجویان می توانند با توجه به امکاناتی که دارند شرایط خود را با خواسته های استاد هماهنگ کنند.
برای دانشجویان دسته دوم، دانشجویان در خارج از فنلاند قرار دارند و امکان ملاقات استاد راهنما را نخواهند داشت. در این حالت برای برقراری ارتباط با استاد راهنما برای PHD باید از طریق ایمیل شخصی اقدام کنید. ایمیل استاد در سایت دانشگاه موجود است. این روش برای دانشجویان بسیار زمان بر است و ممکن است استاد به درخواست همکاری دانشجو جواب رد دهد. توصیه می شود برای تسریع در انجام امور از خدمات موسسه MIE استفاده نمایید تا بتوانند شما را در این راه همراهی کنند.
وضعیت ویزای همراه برای تحصیل دکتری در فنلاند
یکی از مهم ترین مواردی که متقاضیان تحصیل دکتری در فنلاند مد نظر دارند این است که آیا می توانند از ویزای همراه استفاده کنند و خانواده یا همسر وی، آن ها را همراهی کند یا خیر. ویزای همراه برای همسر و فرزندان زیر 18 سال متقاضی صادر می شود که در صورت صدور می توانند در کنار شخص اصلی در فنلاند حضور به عمل آورند. به دانشجویان دکتری که برای تحصیل به فنلاند مهاجرت می کنند، اقامت یک ساله یا دو ساله داده می شود و با کارت اقامتی که دارند می توانند وارد خاک فنلاند شوند. تفاوتی که این کشور با بسیاری از کشور های دیگر دارد این است که اخذ ویزای همراه که شامل همسر و فرزندان است همزمان با ویزای نفر اصلی قابل اخذ است. همچنین این نکته را مد نظر داشته باشید که برای صدور ویزای همراه و همراهی دانشجو، متقاضی باید تمکن مالی خود را جهت زندگی خود و خانواده را در فنلاند اثبات کند.
نکات مهم در اخذ پذیرش دکتری در فنلاند
در طول این نوشتار تلاش کردیم تمامی نکات مهم در رابطه با تحصیل در مقطع دکترا در فنلاند را بیان کنیم.در این قسمت با مروری بر مهمترین نکات گفته شده، می خواهیم سایر نکاتی که به نظر مهم می آید را به اطلاع شما علاقه مندان برسانیم. یکی از نکاتی که در رابطه با تحصیل دکتری در فنلاند توصیه می شود آن ها را مد نظر داشته باشید این است که داشتن یک انگیزه نامه قوی و سوابق تحصیلی قوی و مناسب یکی از مهمترین عوامل در اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی علاقه مندان است.
از نکات مهم دیگر که می توان در اخذ پذیرش دکتری در فنلاند اشاره کرد این است که متقاضی هنگام درخواست برای پذیرش در این مقطع باید از سطح زبان مناسبی برخوردار باشد. در صورت داشتن یک انگیزه نامه قوی، می توان آن را برای چند سوپروایزر ارسال کرد و شانس بیشتری برای قبولی خواهید داشت. متقاضیان دکترا می توانند همزمان برای چند دانشگاه درخواست دهند. متقاضی می تواند خود را برای تحصیل در فنلاند و در مقطع دکترا مشتاق نشان دهد.
همچنین از جمله نکاتی که متقاضی باید هنگام پذیرش دکترا در فنلاند در نظر داشته باشد شرایط کار در حین تحصیل، دانشگاه های فنلاند در مقطع دکترا و رشته های تحصیلی، بورسیه هایی که توسط دولت و دانشگاه ها ارائه می شود، ویزای دانشجویی و ویزای همراه، مراحل اخذ پذیرش و شرایط سنی است.
کار بعد از تحصیل دکتری در فنلاند
برای جستجوی کار در فنلاند پس از تحصیل دکتری در این کشور دانشجویان اتحادیه اروپا نیازی به اخذ مجوز خاصی ندارند و به راحتی می توانند این کار را انجام دهند. اما برای دانشجویان کشورهای دیگر، شرایطی وجود دارد که به آن ها در یافتن کار کمک میکند. پس از تحصیل دانشجویان این مقطع فرصت دارند ویزای تحصیلی خود را برای یک سال دیگر تمدید کنند و به کاریابی در این کشور بپردازند و تا زمان اعتبار مجوز اقامت دانشجویی اصلی باید مدارک خود را ارائه دهند. پس از کاریابی فارغ التحصیلان دکتری می توانند نوع اقامت خود را از تحصیلی به کاری تغییر دهند. همچنین این نکته قابل ذکر است که نرخ بیکاری در کشور فنلاند پایین است و فارغ التحصیلان دکتری می توانند با تلاش شغل مورد نظر خود را پیدا کنند.
سوالات متداول در خصوص تحصیل در مقطع دکتری فنلاند
.
✅چگونه می توان برای پذیرش دوره دکتری در فنلاند، سوپروایزر پیدا کرد؟
متقاضیان می توانند در صورتی که مقیم فنلاند هستند به دانشگاه مراجعه کرده و استاد راهنما پیدا کنند. در غیر این صورت باید رزومه خود را برای استاد مربوطه ارسال کنند و منتظر تایید آن باشند.
✅تحصیل دکتری رایگان در فنلاند ممکن است؟
متاسفانه خیر! تحصیل دکتری در فنلاند رایگان نیست اما بورسیه و فاند تحصیلی زیادی توسط دانشگاه ها ارائه می شود که هزینه های تحصیل را کم می کنند. بورسیه دکتری به صورت کامل یا کمک هزینه تحصیلی هستند که به تحصیل راحت دانشجویان کمک می کند.
✅برای تحصیل دکتری در فنلاند چه مدارکی باید به دانشگاه تحویل داد؟
- ارائه سوابق تحصیلی
- انگیزه نامه
- رزومه
- ارائه مدرک زبان
- ارائه مدرک کارشناسی ارشد و ریز نمرات
✅اقامت فارغ التحصیلان دکتری در فنلاند ممکن است؟
خوشبختانه بله! دانشجویان پس از پایان تحصیل می توانند با پیدا کردن کار در فنلاند بمانند و پس از مدتی در این کشور اقامت بگیرند.
سلام وقت بخیر
برای مقطع دکترا در فنلاند هزینه ی سالانه تقریبا چقدره؟؟
سلام دوست عزیز. کاملا بستگی به نوع رشته و دانشگاه دارد
توی مقطع دکتری دانشجو چند ساعت در هفته میتونه کار کنه؟
سلام دوست عزیز. هفته ایی 30 ساعت
آیا برای مقطع دکتری و کار همزمان میشه اقدام کرد؟
سلام دوست عزیز. برای یک کشور باید یک پلن مهاجرت باشد
موسسه ملکپور برای پیدا شدن استاد راهنما خدماتی داره؟
سلام دوست عزیز. این قسمت را خود دانشچو انجام میدهد
با سلام و وقت بخیر
آیا ورود به دانشگاه های فنلاند در مقطع دکتری نیاز به آزمون ورودی دارد؟
فنلاند رشته دکتری حقوق را دارا می باشد؟
و مدرک دانشگاه آزاد با معدل بالا ودارای مقاله را میپذیرد؟
با سلام ، برای تحصیل دکترا در ابتدا باید سوپروایزر شما تعیین شود شما می توانید از طریق سایت دانشگاه ها اقدام به ارتباط با اساتید مشاور نمایید. بله برخی از دانشگاه های فنلاند دارای دکترای رشته حقوق هستند. برای پذیرش نیز درصد بالای از موضوع به استاد راهنما وابسته است و اگر ایشان تاییدیه پذیرش را صادر نمایند امکان ثبت نام وجود دارد.