اقامت پس از تحصیل در اروپا
افرادی که تمایل به تحصیل در اروپا دارند، به دنبال اقامت پس از تحصیل در اروپا و انتخاب کشوری هستند که اقامت پس از تحصیل داشته باشد. در واقع دانشجویان بین المللی برای تبدیل ویزای دانشجویی به کاری باید پس از تحصیل در آن کشور فرصتی برای کاریابی داشته باشند. ممکن است سوالات زیادی برای دانشجویان به وجود بیاید که از جمله:
- اقامت پس از تحصیل در کدام کشورها راحت تر است؟
- امکان کار پس از تحصیل در کشورهای خارجی وجود دارد؟
- بهترین کشور برای مهاجرت تحصیلی کدام است؟
- اقامت پس از تحصیل در آلمان چه مدت است؟
- اقامت پس از تحصیل در کشورهای اروپایی چه شرایطی دارد؟
خیلی از کشورها بعد از تحصیل به شما اجازه ماندن در آن کشور را نمی دهند و این فرصت کاریابی را از شما می گیرند. خوشبختانه کشورهای تاپ مانند هلند، دانمارک، اتریش، آلمان و انگلستان بستری برای شما فراهم می کنند که بتوانید پس از تحصیل در محیط باشید تا کار پیدا کنید و نوع اقامت خود را به اقامت کاری تبدیل کنید. ما سعی نمودیم در این مقاله به کار پس از پایان تحصیل در اروپا بپردازیم. اگر تصمیم به مهاجرت تحصیلی به اروپا دارید و هنوز کشور مورد نظر را پیدا نکردید می توانید برای راهنمایی درست با موسسه مشاوره ای MIE تماس بگیرید تا مشاوره تلفنی رایگان دریافت کنید و بهترین کشور را انتخاب نمایید. همچنین اگر در زمینه اقامت بعد از تحصیل در اروپا سوال دارید در انتهای مقاله قسمت دیدگاه بپرسید تا پاسخ آن را دریافت کنید.
فایل ویدئویی موسسه MIE در خصوص نکات و شرایط تحصیل در خارج
- دانلود
- 20 دقیقه
- 268 K
فایل صوتی این ویدئو
- دانلود
- 20 دقیقه
- 646 K
شرایط عمومی اقامت پس از تحصیل در اروپا
از آنجایی که اروپا به ایران نزدیک تر است دانشجویان بسیاری این قاره را برای تحصیل خود انتخاب می کنند. علاوه بر این دلایل بسیاری وجود دارد که دانشجویان تمایل دارند در اروپا تحصیل کنند که می توان به نظام آموزش پیشرفته، آب و هوای متنوع و اقتصاد قوی در تعداد زیادی از کشورها مانند آلمان، اتریش، انگلیس، هلند، دانمارک و…. اشاره کرد. خوشبختانه کشورهای توسعه یافته بسیاری در اروپا وجود دارند که می توانید با بستر تحصیلی شرایطی را برای مهاجرتتان فراهم کنید. یکی از نکات مثبت تحصیل در اروپا این است که وقتی شما اقامت یکی از کشورهای اروپایی را داشته باشید، در واقع اقامت کل اروپا را دارید و بدون حد و مرز می توانید به کشورهای حوزه شنگن رفت و آمد کنید و یا حتی برای پیدا کردن کار پس از تحصیل قادر خواهید بود در کشورهای مختلف اروپایی به دنبال کارفرما باشید.
روش های دریافت اقامت پس از تحصیل در اروپا
همانطور که می دانید یکی از راه های مهاجرت به اروپا تحصیلی است. دانشجویان بین المللی که برای تحصیل در اروپا اقدام می کنند بایستی سعی کنند بعد از تحصیل نوع اقامت خود را به یکی از روش های اقامت پس از تحصیل در اروپا مانند اقامت کاری، سرمایه گذاری، ازدواج و پناهندگی (پیسنهاد نمی شود) تغییر دهند تا بتوانند با تبدیل ویزای تحصیلی به اقامت دائم برسند. اقامت کاری پس از تحصیل در اروپا زمانی امکان پذیر است که شما بتوانید بعد از تحصیل کارفرما پیدا کنید. همچنین اگر در یکی از کشورهای اروپایی سرمایه گذاری کنید می توانید نوع اقامت تحصیلی را به اقامت سرمایه گذاری تبدیل نمایید یا اگر شما با یکی از شهروندان اروپا ازدواج کنید می توانید از طریق ازدواجتان به اقامت دائم برسید. پناهندگی هم یکی دیگر از روش هایی است که آثار اقامتی دارد. در واقع به دلیل مسائل سیاسی، اجتماعی، دینی و … ترس از بازگشت به وطن داشته باشید می توانید پناهنده شوید. که به هیچ عنوان پناهندگی به شما پیشنهاد داده نمی شود و موسسه ملک پور در این زمینه خدماتی ارائه نمی دهد.
اقامت پس از تحصیل در بهترین کشورهای اروپایی
اقامت پس از تحصیل یکی از مهم ترین مواردی است که شما بایستی قبل از انتخاب کشور به آن توجه کنید. چرا که اگر تحصیل شما در کشور مورد نظر به اتمام برسد شما پس از هزینه های بسیاری که برای تحصیل پرداخت کردید مجبور خواهید شد به کشور خود بازگردید. چنانچه دانشجویان بین المللی بعد از تحصیل به دنبال راهی هستند که بتوانند نوع اقامت خود را تغییر دهند، پس بهتر است کشورهایی را انتخاب کنند که پس از تحصیل اجازه داشته باشند که در آن کشور بمانند و به دنبال کار بگردند. خوشبختانه کشورهای محبوب مانند انگلستان، آلمان، اتریش، هلند و دانمارک جزء آن دسته کشورهایی هستند که اقامت پس از تحصیل دارند و بستری برای تبدیل ویزای تحصیلی به اقامت کاری فراهم می کنند.
اقامت پس از تحصیل در انگلستان
در قدیم دانشجویان بین المللی مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد فقط تا 6 ماه و مقطع دکترا 1 سال پس از فارغ التحصیلی می توانستند در انگلستان اقامت داشته باشند. در سال 2019 دولت تغییر قانون اقامت پس از تحصیل در کشور انگلستان را اعلام کرد که به دانشجویان بین المللی فارغ التحصیل از یک مرکز آموزش عالی اجازه می دهد تا 2 سال در انگلستان بمانند. همچنین می توانند با دریافت طرح حمایتی کارفرما با ویزای کار درجه 2، درخواست اقامت طولانی تری کنید. این بدان معنا است که اگر کار پیدا کنید، در صورت پرداخت بیمه و مالیات بعد از 5 سال می توانید اقامت دائم دریافت کنید.
اقامت پس از تحصیل در آلمان
از آن جایی که به صورت کلی نظام آموزشی کشور آلمان رایگان می باشد، همین موضوع خود دلیلی است بر این که این کشور دانشجویان بین المللی بسیاری را سالیانه جذب نماید. آلمان به دانشجویان بین المللی اجازه می دهد که مدت یکسال پس از تحصیل در این کشور بمانند تا بتوانند فرصتی برای کاریابی و پیدا کردن شغل داشته باشند.
اقامت پس از تحصیل در اتریش
در کشور اتریش کلیه دانشجویان بین المللی که دوران تحصیلی خود را در کشور اتریش به اتمام رسانده اند، می توانند با توجه به فارغ التحصیلی، برای یکسال در این کشور حضور داشته باشند تا شغل مرتبط با تحصیل خویش را در بازار کار اتریش پیدا نمایند. بدین ترتیب برای افرادی که شغل مناسب و مورد تایید وزارت کار اتریش را یافته باشند و با یک کارفرما طرف قرارداد باشند می توانند با داشتن شغل، اقامت تحصیلی خود را به اقامت کاری تبدیل کنند و کارت قرمز سفید قرمز خود را دریافت نمایند.
حداقل دستمزد مورد تایید اداره کار و امور اجتماعی در اتریش 2497 یورو در ماه می باشد. اثبات داشتن محل مناسبی برای سکونت و پرداخت بیمه و مالیات می توانید پس از پنج سال اقامت دائم بگیرید.
اقامت پس از تحصیل در هلند
برای کلیه دانشجویان و متقاضیان بین المللی تحصیل در هلند این امکان فراهم شده است تا پس از اتمام دوران تحصیل در این کشور، مدت یکسال اجازه اقامت موقت برای یافتن شغل مناسب و مرتبط با تحصیل خویش داشته باشند تا پس از پیدا کردن شغل مناسب اقدام به اخذ ویزای کار و پس از آن اقامت دائم در کشور هلند نمایند.
به عبارت دیگر با سپری شدن دوران تحصیل در دانشگاه، دانشجویان بین المللی می توانند برای اخذ اقامت موقت تحت عنوان orientation year اقدامات لازم را مبذول نمایند.
اقامت پس از تحصیل در دانمارک
تحصیل در دانمارک، روش مهاجرتی بسیار جذاب برای علاقمندان به کار و زندگی در دانمارک می باشد چرا که متقاضیان می توانند با اخذ ویزای تحصیلی دانمارک و اتمام دوره تحصیل در این کشور با یافتن شغلی مناسب، اقامت تحصیلی خویش را به اقامت کاری بدل نموده و بتوانند بعد مدتی با طی شرایطی اقامت دائم خویش در دانمارک را دریافت نمایند.
دانشجویانی که هنوز تحصیل خود را به اتمام نرسانده اند می توانند به طور نیمه وقت به مدت 10 تا 20 ساعت در هر هفته کار نموده و درآمد کسب نمایند. اجازه کار تمام وقت در روزهای تعطیل نیز برای دانشجویان وجود دارد. البته تا زمانی که تحصیل به اتمام نرسیده و مدرک تحصیلی در دست متقاضی نباشد اجازه اقامت کاری وجود نداشته و نوع اقامت فرد همان اقامت تحصیلی است. دانشجویان بین المللی که فارغ التحصیل یکی از دانشگاه های دانمارک هستند می توانند پس از تحصیل در این کشور به مدت 6 ماه بمانند تا فرصتی برای پیدا کردن کار داشته باشند و یا با یکی از روش های سرمایه گذاری، ازدواج و… نوع اقامت خود را تغییر دهند.
دانشجویان در ماه های آخر تحصیل می توانند به دنبال کار مناسب و تمام وقت باشند که در اتمام تحصیل و به وقت فارغ التحصیلی با انعقاد قراردادی با یک کارفرما بتوانند اقامت تحصیلی را به اقامت کاری تبدیل نمایند.
هزینه های زندگی در کشورهای اروپایی
اروپا مکان بزرگی است و بنابراین هزینه زندگی می تواند از مکانی به مکان دیگر بسیار متفاوت باشد. کشورهایی که نسبتاً تازه وارد اتحادیه اروپا شده اند، مکان های بسیار ارزان تری برای زندگی نسبت به کشورهای مستحکم اتحادیه اروپا هستند. زندگی در شهرهایی مانند لندن و پاریس بسیار گران است و قیمت غذا در سراسر اروپا از کشوری به کشور دیگر و از شهری به شهر دیگر متغیر است. به طور کلی هزینه زندگی دانشجویی به طور میانگین در اروپا بین 900 تا 1000 یورو می باشد. نمودار زیر شاخص هزینه زندگی است. این نمودار نشان می دهد که بسته ای از کالاها و خدمات با هزینه 1 دلار در ایالات متحده در سایر کشورها چقدر هزینه دارد (مشابه فهرست بیگ مک اکونومیست).
اخذ اقامت و تابعیت اروپا پس از تحصیل
به عنوان یک شهروند اتحادیه اروپا، اگر بطور مداوم به مدت 5 سال در اروپا زندگی کرده اید، به طور خودکار حق اقامت دائم در یک کشور دیگر اتحادیه اروپا را کسب می کنید. در این حالت می توانید برای یک سند اقامت دائم درخواست کنید، که حق شما را برای زندگی در کشوری که اکنون در آن به طور دائم زندگی می کنید، بدون هیچ شرایطی تأیید شود. این با گواهی ثبت نام که در بسیاری از کشورها اجباری است متفاوت است. سند اقامت دائم اجباری نیست.
برای دریافت مدرکی که حق اقامت دائم شما را تأیید می کند، باید مدرکی را ارائه دهید که نشان می دهد 5 سال است که به طور قانونی در کشور مورد نظر زندگی کرده اید.
بسته به موقعیت خود (شاغل، خود اشتغالی، جویای کار، مستمری بگیر، دانشجو) باید مدارک حمایتی متفاوتی را با درخواست خود ارسال کنید. این موضوع می تواند شامل موارد زیر باشد:
- یک گواهی ثبت معتبر که هنگام ورود به کشور میزبان صادر شده است.
- شواهدی مبنی بر اینکه شما در کشور مورد نظر زندگی می کنید، مانند قبوض آب و برق و قراردادهای اجاره
- شواهدی مانند فیش های حقوقی، صورت حساب های بانکی، اظهارنامه مالیاتی که نشان می دهد کار یا تحصیل کرده اید، همچنین خود اشتغال، خودکفا یا به دنبال کار هستید.
مقامات باید سند اقامت دائم را در اسرع وقت صادر کنند و نمی توانند از شما بیشتر از مبلغی که شهروندان برای کارت شناسایی خود پرداخت می کنند، هزینه دریافت کنند. این سند به طور خودکار بدون هیچ گونه شرط و نیاز قابل تمدید است. با این حال، اعتبار آن ممکن است بسته به کشور صادرکننده متفاوت باشد.
پس شما بر اساس قوانین اروپا اگر در یکی از کشورهای اروپایی 5 سال زندگی کرده باشید، بیمه و مالیات را به موقع بر اساس در آمدی که دارید پرداخت کرده باشید، می توانید اقامت دائم بگیرید و پس از 6 سال برای تابعیت آن کشور درخواست دهید.
سوالات متداول راجع به اقامت پس از تحصیل در اروپا
✅آیا امکان کار پس از تحصیل در همه کشورها وجود دارد؟
خیر! برای همه کشورها این امر ممکن نیست. برای کشورهایی مثل انگلستان، آلمان، اتریش، هلند و دانمارک این امکان وجود دارد و بهتر است قبل از تحصیل این موضوع را برای آن کشور بررسی کنید.
✅ویزای تحصیلی به کاری در آلمان امکان پذیر است؟
بله! آلمان به دانشجویان بین المللی اجازه می دهد که مدت یکسال پس از تحصیل در این کشور بمانند تا بتوانند فرصتی برای کاریابی و پیدا کردن شغل داشته باشند.
✅آیا دانمارک اقامت پس از تحصیل دارد؟
دانشجویان بین المللی که فارغ التحصیل یکی از دانشگاه های دانمارک هستد می توانند پس از تحصیل در این کشور به مدت 6 ماه بمانند تا فرصتی برای پیدا کردن کار داشته باشند و یا با یکی از روش های سرمایه گذاری، ازدواج و… نوع اقامت خود را تغییر دهند.
✅آیا هلند اقامت پس از تحصیل دارد؟
بله! این امر ممکن است و دانشجویان پس از تحصیل یک سال را فرصت دارند که نوع اقامت خود را تغییر دهند.