اعزام دانشجو به ترکیه و مقدمه ای بر آن
ترکیه کشوری بین شرق و غرب و در قاره اوراسیا است. به همین دلیل متقاضیان بسیاری ممکن است ترکیه را برای ادامه تحصیل خود انتخاب کنند. استقبال از تحصیل در این کشور بیشتر در میان داوطلبان ایرانی دیده می شود. دانشجویان بین المللی که می خواهند در ترکیه تحصیل کنند معمولاً چیز زیادی در مورد تحصیل در این کشور نمی دانند. برای اعزام به این کشور باید از تمامی مراحل اخذ پذیرش تحصیلی، شرایط اعزام دانشجو به ترکیه به عنوان یک دانشجو و مدارک لازم اعزام دانشجو به ترکیه مطلع باشید.
بنا به دلایل ذکر شده و همچنین به دلیل سهولت کار شما همراهان همیشگی در این متن کارشناسان موسسه ام آی ایی اتریش به بررسی کامل شرایط و مدارک مورد نیاز خواهند پرداخت. توصیه می شود این متن را به صورت کامل مطالعه کنید و در آخر سوالاتی را که با خواندن این متن برایتان پیش می آید را از طریق تماس تلفنی از مشاورین مطرح ما بپرسید. همکاران ما در بخش مشاوره به صورت رایگان شما را راهنمائی خواهند کرد.
فایل ویدئویی موسسه MIE در خصوص
.
اگر قصد مهاجرت به ترکیه دارید باید این نکات را بدانید:
- دانلود
- 15 دقیقه
- 45 K
فایل صوتی این ویدئو
- دانلود
- 15 دقیقه
- 151 K
شرایط اعزام دانشجو به ترکیه
تحصیلات دانشگاهی در ترکیه تفاوت چندانی با سیستم بولونیا اتحادیه اروپا (EU) ندارد و این تحصیلات در 3 سطح لیسانس، کارشناسی ارشد و دکتری سازماندهی شده است. 62 دانشگاه خصوصی و 104 دانشگاه دولتی در ترکیه وجود دارند که می توانید رشته تحصیلی دلخواهتان را در دانشگاه دلخواهتان تحصیل کنید به شرط آنکه شرایط لازم را برآورده کنید. آنچه مهم است بدانید این است که دولت ترکیه هر سال تعداد ثابتی صندلی برای دانشجویان خارجی و برای هر برنامه تحصیلی ایجاد می کند، که باید آنها را بررسی کنید تا شانس پذیرش خود را تخمین بزنید. توجه داشته باشید که هر چه تعداد صندلی های خالی کمتر باشد، درصد رقابت بالاتر است. هنگامی که تمام مدارکی را که در ادامه ذکر شده اند را مرتب کردید، می توانید درخواست پذیرش خود را ارسال کنید. که در صورت آنلاین بودن درخواست پذیرش نیاز است که مدارک خود را پست کنید. اگر دانشگاه مدنظر شما آزمون ورودی دارد باید به صورت حضوری در آزمون شرکت کنید. در ادامه شرایط و مدارک درخواستی تحصیل در ترکیه را برای هر سطح به طور جدا بیان می کنیم.
اعزام دانشجو به ترکیه در مقطع کارشناسی
برای تحصیل لیسانس در ترکیه می بایست در ابتدا نسبت به انتخاب رشته و دانشگاه تحقیقات لازم را انجام داده سپس نسبت به بررسی شرایط اخذ پذیرش در دانشگاه و رشته مورد نظر اقدام کنید. در وب سایت دانشگاه ها یک سری شرایط تعیین شده که باید حتما از پس برآورده کردن آن ها برآیید. شرط فارغ التحصیلی از دبیرستان از مهمترین شرایط است. همچنین مدارک زیر ضروری هستند:
- تحویل دادن مدرک زبان
- پر کردن و تحویل درخواست پذیرش
- مدارک فارغ التحصیلی پیشین
- رزومه تحصیلی
- تشویق نامه
- واریز مبلغ 35 تا 100 دلار متناسب با هزینه درخواستی جهت اخذ پذیرش
- ارائه مدارکی مانند SAT 1، مدرک بینالمللی، مدرک ملی و غیره در صورت وجود
- اثبات توانایی مالی
توجه کنید که 1 آگوست آخرین مهلتی است که برای ثبت نام در این مقطع تحصیلی دارید.
اعزام دانشجو به ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد یا فوق لیسانس در ترکیه نیز مستلزم بررسی و تحقیقات، برای انتخاب مناسب ترین دانشگاه و رشته تحصیلی مرتبط با لیسانس شماست. بنابراین لازم است مدارک و شرایط مورد نیاز را در وب سایت هر دانشگاه بررسی کنید زیرا این مقطع نیز شرایط مختص به خود را دارد. مدارکی که در میان اکثر دانشگاه ها به صورت مشترک درخواست می شوند و مطمئناً می توانید انتظار داشته باشید که در لیست مدارک آن ها را مشاهده کنید، به این ترتیب است:
- فرم درخواست
- نامه تضمینی برای اثبات بودجه مالی لازم
- شرکت در امتحانات کتبی و یا مصاحبه
- نمره مهارت زبان
- نمرات امتحانات تکمیلی (بسته به برنامه GRE یا GMAT)
- رونوشت سوابق
- معرفی نامه از اساتید و کارفرمایان
- یک CV به روز شده
- ارائه پروژه و انگیزه شما
- مدرک کارشناسی و یا کارشناسی ارشد
معمولاً دو مهلت درخواست پذیرش برای برنامه های تحصیلات تکمیلی یا همان کارشناسی ارشد وجود دارد که پایان ماه می برای ترم پاییز و پایان دسامبر برای ترم بهار در نظر گرفته شده است.
اعزام دانشجو به ترکیه در مقطع دکتری
دانشگاه های بین المللی ترکیه که امکان پذیرش دانشجو در مقطع دکترا دارند، معمولا دارای هزینه های نسبتاً پایین و کیفیت مناسب آموزش دکترا هستند. مدت زمان اخذ مدرک دکترا 4 سال بوده که با این حال، دکتراهای ترکیه معمولاً یک فرآیند بسیار ساختار یافته با مراحل و ارزیابی های کاملاً تعریف شده را دنبال می کنند. این موضوع شامل چندین دوره، سمینار و آزمون در مجموع 240 واحد ECTS است. علاوه بر این ممکن است نیاز به گذراندن یک دوره مقدماتی قبل از آغاز تحصیلات خود، داشته باشید.
لازم به توجه است که محتوای خاص بین دانشگاه ها و برنامه ها متفاوت خواهد بود، اما تمام اجزای آموزش داده شده باید تکمیل شود تا به شما دکترا اعطا شود. درخواست برای مقطع تحصیلی دکترا در ترکیه می تواند در مقایسه با درخواست های کشورهای اروپایی کمی متفاوت باشد که عمدتاً به دلیل استفاده از آزمون ورودی است. با این حال، روند کلی مسیری مشابه با اکثر برنامه های کاربردی دکترا را دنبال می کند. الزامات و رویه های خاص می تواند بسته به موسسه تحقیقاتی و منطقه تحصیلی شما متفاوت باشد ولی در حالت کلی لیست مدارک درخواستی به این صورت است:
- فرم پذیرش
- مدارک لیسانس و فوق لیسانس مربوطه
- ارائه نوعی پروپوزال تحقیقاتی
- شرکت در امتحانات ورودی
- ارائه مدرک زبان
- و…
تا اواسط سپتامبر می توانید درخواست خود را ثبت کنید.
قوانین جدید اعزام دانشجو به ترکیه
در هر مقطع تحصیلی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا) که بخواهید تحصیل کنید، ترکیه علاوه بر مدارکی که در بالا ذکر شد و همچنین علاوه بر مدارکی که باید برای دریافت ویزا آماده کنید، با توجه به قوانین جدیدش، شرایط جدید را هر ساله در نظر بگیرد. که این شرایط برای هر دانشگاه و هر برنامه تحصیلی بسته به دولتی و یا خصوصی بودنش متفاوت است. به همین دلیل نمی توان به طور دقیق به آن اشاره کرد. از همین رو، برای دسترسی به قوانین جدید اعزام دانشجو به ترکیه می توانید وب سایت هر دانشگاهی که قصد تحصیل در آن را دارید بررسی کنید.
مدارک لازم برای اعزام دانشجو به ترکیه
مدارکی که به منظور اعزام دانشجو به ترکیه مورد نیاز است در دو بخش مدارک پذیرش تحصیلی و مدارک دریافت ویزای تحصیلی بررسی می شود. پیش از این مدارک اخذ پذیرش را بیان کردیم. شما باید درخواست خود را برای اخذ ویزا به سفارت ترکیه بدهید که بهتر است نزدیک ترین سفارت به شما باشد. باید دقت کنید که تمامی مدارک لازم اعزام دانشجو به ترکیه که در ادامه بیان می کنیم، را گردآوری کرده باشید.
- پاسپورت معتبر
- فرم درخواست تکمیل و امضا شده
- 2 قطعه عکس
- پذیرش نامه دانشگاه
- گواهی بیمه سلامت
- مستندی حاوی رزرو بلیط هواپیما
- مدارکی دال بر وجود منابع مالی کافی جهت تحصیل
- پرداخت هزینه پردازش ویزا
- سوابق تحصیلی
در نهایت که این مراحل را انجام دادید می توانید پیگیری های لازم را از طریق سایت سفارت انجام دهید. همچنین به شدت تاکید می کنیم که در هنگام مراجعه به سفارت برای مصاحبه، کلیه مدارک لازم را به همراهتان ببرید. زیرا اگر تنها یک مورد از این مدارک را به همراه نداشته باشید می تواند سبب رد درخواست ویزای شما باشد. زمانی که به ترکیه رسیدید باید مراحل اجازه و اخذ کارت اقامت خود را پیگیری کنید. تا بتوانید بیشتر از 90 روز در این کشور بمانید. که برای این کار یک ماه فرصت دارید. دقت کنید که در صورت داشتن پذیرش تحصیلی می توانید برای ویزای ترکیه اقدام کنید.
اعزام دانشجو به ترکیه در بهترین دانشگاه ها
در ترکیه نیز دانشگاه هایی که دارای رتبه های برتر و با شهرت گسترده هستند، واقع شده اند. ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد، لیسانس یا دکترا دانشگاه های معتبری دارد. که دانشکدههای حقوق، دانشکدههای بازرگانی، دانشکدههای مهندسی و دانشکدههای پزشکی شناخته شده ای دارد. دانشگاه کوچ، دانشگاه سابانچی و دانشگاه بیلکنت برخی از مؤسسات در ترکیه هستند که در صدر فهرست های رتبه بندی جهانی نیز قرار دارند.
بهترین دانشگاه ها |
Istanbul University |
Bogazici University |
BAU |
METU Middle East Technical University |
Istanbul Technical University |
Hacettepe University |
Bilkent University |
Sabanci University |
Koc University |
Cankaya University |
هزینه اعزام دانشجو به ترکیه
اگرچه تحصیل و زندگی در این مقصد تحصیلی اروپایی-آسیایی در خارج از کشور چندان گران نیست، به خصوص در مقایسه با هزینه زندگی در بریتانیا و ایالات متحده. با این حال، اگر دانشجو هستید و قصد دارید برای تحصیل به ترکیه بروید، باید به هزینه ویزا، درخواست پذیرش، هزینه تحصیل و زندگی در این کشور توجه داشته باشید. دانشگاه های ترکیه به طور کلی هیچ هزینه ای برای درخواست پذیرش دریافت نمی کنند، با این حال، دانشجو برای کسب اطلاعات دقیق باید وب سایت رسمی دانشگاه را بررسی کند. حیاتی ترین هزینه ای که دانشجو باید متحمل شود، شهریه تحصیلی برای اخذ مدرک دانشگاهی است. میزان شهریه بستگی به خصوصی یا دولتی بودن دانشگاه دارد. کجا قرار دارد و رشته انتخاب شده کدام است؟ دانشگاههای دولتی عموماً دانشگاههای کم هزینهای هستند که حداقل شهریه ترم در آنها حدود ۳۰۰ یا ۲۶۹ یورو است و ممکن است به 7 تا 17 هزار یورو نیز برسد. دولت ترکیه در ابتدای هر سال تحصیلی شهریه برنامه های تحصیلات عالی در دانشگاه های ترکیه را تعیین می کند.
- برنامه های کارشناسی در دانشگاه های دولتی
برای دوره های آموزش زبان انگلیسی = 350 یورو تا 1400 یورو در سال
برای دوره های آموزش زبان ترکی =220 یورو تا 650 یورو در سال
- برنامه های کارشناسی در دانشگاه های خصوصی
میانگین هزینه در سال از 4000 یورو تا 18000 یورو متغیر است.
- برنامه های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه های دولتی
برای دوره های آموزش زبان انگلیسی = 500 یورو تا 1000 یورو در سال
برای دوره های آموزش زبان ترکی = 200 یورو تا 500 یورو در سال
- برنامه های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه های خصوصی
میانگین هزینه در سال از 900 یورو تا 18000 یورو متغیر است.
علاوه براین هزینه ها، یک دانشجوی بین المللی با سبک زندگی معمولی در ترکیه به حدود 300-400 یورو در ماه نیاز دارد. این پول عمدتاً برای اقامت هزینه می شود.
موسسه ملک پور، بهترین موسسه اعزام دانشجو به ترکیه
ترکیه به علت موقعیت جغرافیایی و اقتصادی که دارد و همچنین به دلیل همسایگی با ایران مورد توجه بسیاری از دانشجویانی قرار گرفته که تمایل دارند در خارج از کشور تحصیل کنند. وقتی که در مسیر مهاجرت قرار می گیرید اخذ مشاوره و اقدام از طریق یک موسسه مهاجرتی که در کار خود بهترین است کاری ضروری است. زیرا پای آینده شما در وسط است و باید با وسواس بیشتری در مورد آن تصمیم بگیرید. بهترین موسسه اعزام دانشجو به ترکیه موسسه ای است که فقط به منافع خود فکر نکند و بهترین گزینه های مهاجرتی موجود را برای شما تحلیل و بررسی کند. شما عزیزان در کنار تحقیقاتی که برای شناسایی بهترین موسسه مهاجرتی انجام می دهید می توانید موسسه ملک پور را نیز به عنوان یک موسسه معتبر و با نزدیک به 20 سال سابقه نیز بررسی کنید. در سایت های این موسسه یک بخش فقط مختص به ویزاهایی است که موکلین برای اخذ آن ها از طریق این موسسه اقدام کرده اند. این بخش گویای نظرات و رضایت های موکلین است که می توانید خود مستقیما به مشاهده آن ها بپردازید. همچنین مشاوران موسسه آمادگی ارائه خدمات اولیه رایگان به شما عزیزان می باشند و شما در صورت سردرگمی و یا بلد نبودن مسیر می توانید با آن ها تماس تلفنی برقرار کنید.
سوال و جواب پر تکرار در خصوص اعزام دانشجو به ترکیه
.
✅برای اعزام دانشجو به کشور ترکیه به چه نکاتی باید توجه داشت؟
اگر خواستار اقدام از طریق موسسات مهاجرتی هستید باید به خوبی در مورد آن ها تحقیق کنید و بهترین آن ها را انتخاب کنید.
✅قوانین جدید اعزام دانشجو به ترکیه چیست؟
هر ساله دانشگاه های ترکیه شرایط جدید تحصیلی خود را ابلاغ می کنند که این شرایط بین هر دو دانشگاه می تواند متفاوت باشد. بنابراین بهتر است به صورت تکی شرایط دانشگاه ها را بررسی کنید.
✅وقت درخواست ویزای تحصیلی ترکیه چه زمانی است؟
هر زمان که پذیرش تحصیلی خود را دریافت کردید می توانید برای ویزا درخواست دهید.